Tgrt Haber

Türkiye'de ikinci 'tosuncuk' vakası! Mücevher firması 110 bin kişiyi dolandırdı

07 Haziran 2022 12:25 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 12:33
Türkiye'de ikinci 'tosuncuk' vakası! Mücevher firması 110 bin kişiyi dolandırdı
Cancri Jewellery,tosuncuk,çiftlik bank

Türkiye’de bir ‘tosuncuk’ vakası daha yaşandığı iddia edildi. Ülke genelinde 5 şubesi bulunan “Cancri Jewellery” isimli mücevher firmasının 110 kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı öne sürüldü. Yapılan şikayetlerin ardından binlerce kişinin parasını buhar eden firmanın İstanbul, İzmit, Antalya, Trabzon ve Yalova şubelerinde haciz işlemi başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl açılan ve kısa süre içinde binlerce üyeye ulaşan “Cancri Jewellery” isimli firmanın adı dolandırıcılık iddiasıyla gündeme geldi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edilen “Cancri Jewellery” isimli mücevher firmasının şubelerinde haciz işlemi başlatıldı.

Yatırımcıları, yüksek kar getiren bir üretim varmış gibi göstererek sisteme katmayı amaçlayan dolandırıcılık sisteminin son örneği bir Cancri Jewellery isimli mücevher şirketi oldu. İddialara göre; yüksek kâr vaadiyle binlerce kişinin parasını buhar eden şirket hakkında yapılan şikâyetlerin ardından haciz işlemi başlatıldı.

Türkiye'de ikinci 'tosuncuk' vakası! Mücevher firması 110 bin kişiyi dolandırdı

Sahibinin Ukraynalı Dmytro Pavlenko olduğu ileri sürülen ve 2021 yılında Türkiye’de açılan şirket kısa zamanda bünyesine 110 bin kişi kattı.

5 İLDE ŞUBESİ BULUNUYOR

Türkiye’de İstanbul, İzmit, Antalya, Trabzon ve Yalova olmak üzere 5 şehirde şube açan firma, yaklaşık 1.5 ay önce ödemeleri durdurarak şubeleri art arda kapattı. Şirketin Kocaeli İzmit ilçesindeki şubesine davalar nedeniyle haciz işlemi başlatılmasının ardından diğer illerdeki şubelerde de haciz işlemi yapıldığı öğrenildi.

YÜKSEK KAR GARANTİSİ İLE GÜVEN KAZANDILAR

İddialara göre firma, 2021 yılında 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştirerek vatandaşın güvenini kazandı. Başka illerde açtığı şubelerle güvenini sağlamlaştıran ve yüksek kar garantisi ile para toplayan firma, Ramazan Bayramı’ndan önce ödemeleri durdurdu, bayram arifesinde ise şubeleri kapattı.

Türkiye'de ikinci 'tosuncuk' vakası! Mücevher firması 110 bin kişiyi dolandırdı

ÇİFTLİK BANK: TOSUNCUK VAKASI

Kamuoyunda “Tosuncuk” lakabıyla bilinen Mehmet Aydın’ın kurduğu “Çiftlik Bank” olarak bilinen sistemin merkezi Kuzey Kıbrıs'taydı. İnternetten oynanan bir çiftlik oyunu aracılığıyla satın alınıp beslenen hayvanların Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulan çiftliklerde üretim için kullanılacağı vadedilmişti.

Türkiye'de ikinci 'tosuncuk' vakası! Mücevher firması 110 bin kişiyi dolandırdıÇiftlik Bank'ın kurucusu 'tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın

Saadet zinciri şeklinde çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla 2016 yılında kurulan şirket hakkında 2018’in mart ayında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında mal varlığına el konulan şirketin yetkilileri tutuklandı. Şirketin kurucusu Mehmet Aydın'ın ise 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı ileri sürüldü. Türkiye tarafından hakkında birçok ülkede kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılan Aydın, 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo'da Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim oldu. Brezilya'da tutuklanmak istemeyen ve talebi kabul edilen Mehmet Aydın Türkiye'ye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...