Tgrt Haber
02 Şubat 2022 01:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:48

Türkiye Hollanda’daki gurbetçiye nefes oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimatı üzerine Hollanda’da hastanede fişi çekilmek üzereyken yurda getirilen Dilara’nın babası Oğuz Şahin açıklamalarda bulundu. Baba Şahin, Türkiye’nin seslerini duyduklarını belirterek Hollanda’da olsalardı cenaze ile eve döneceklerini dile getirdi.

Türkiye Hollanda’daki gurbetçiye nefes oldu!
'Kök hücre' tedavisi için düzenleme bekl

Hollanda’da yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşı verirken hastane yönetimin fişini çekme kararı verdiği Akut Lösemi hastası Dilara Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’ye getirildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İstanbul Havalimanı’na getirilen Dilara Şahin tedavi edilmek üzere Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

“HOLLANDA DA OLSAYDIK EVİMİZ CENAZE EVİ OLACAKTI”

Hollanda’da zor günler geçirdiklerini belirten baba Şahin, “Bugün bizim için kötü bir gün olacaktı. Biz Allah’ımıza inandık. Onun izniyle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çabaları bize o acı günü yaşatmadı. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bizi gurbet ellerde yalnız bırakmadı. Bize varlığını hissettirdi. Bugün Hollanda’da olsaydık evimiz cenaze evine dönecekti. Hatta daha acı bir halde olacaktık. Fiş çekme durumundan dolayı. Şükür ki bugün gönlümüz rahat. Umutlu ve endişeli olarak beklesek te sonucun hayırlı çıkacağını umuyoruz çünkü Sağlık Bakanlığımıza güveniyoruz. Doktorlarımıza güveniyoruz. 2 gün öncesine kadar ümitlerimiz tükeniyordu. Saatleri sayıyorduk ama Türkiye Cumhuriyeti sesimizi duydu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...