Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 18:42

"Tosuncuk"un cebinden çıkan para herkesi şaşırttı

Yaklaşık 3 yıl önce Çiftlik Bank vurgunuyla milyonlarca lirayı hesabına geçirip yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın teslim olduktan sonra cebinden çıkan para herkesi şaşırttı.

"Tosuncuk"un cebinden çıkan para herkesi şaşırttı
tosuncuk

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı olan Mehmet Aydın, geçen hafta Brezilya'da Interpol polisine teslim olduktan sonra İstanbul'a getirildi. İstanbul'da gözaltına alınan Mehmet Aydın, bugün savcılıkta 4 saat süren ifade verme işleminin ardından mahkemeye sevk edildi. Aydın, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FERRARİ VE LÜKS EVİNE EL KONULDU

Güney Amerika ülkelerinden Uruguay'da iken para transferi ve ticari bağlantı işlemlerini ortağı Osman Naim K. aracılığıyla gerçekleştiren 'Tosuncuk', ortağının güvenlik güçleri tarafından tutuklanmasının ardından soluğu Brezilya'da aldı. Tutuklanmaktan son anda kurtulan Mehmet Aydın'ın sorgu polislerine "Borçları ödeyeceğim" dediği, ödemeyi nasıl yapacağına ilişkin ise kaçamak yanıtlar verdiği öğrenildi. Aydın'ın ayrıca boşandığı söyleyen eşi Sıla Aydın ile de resmi olarak hâlâ evli olduğu belirtildi. Aydın'ın sorgu sırasında Uruguay'daki Ferrari marka otomobili ile lüks evine de el koyulduğunu anlattığı ortaya çıktı.

PARASI BİTİNCE BITCOIN'LERİNİ HARCAMIŞ

2018'de polis ekiplerinin operasyonu sonucu el koyulan bilgisayarların yer aldığı depo hakkındaki soruları cevaplayan Mehmet Aydın, Bitcoin tarlası haline getirilen depo hakkında bilgisi olmadığını savunup, mal varlığına el konulunca hesaplarındaki tüm kripto parayı harcadığını söyledi.

CEBİNDEN ÇIKAN PARA ŞAŞIRTTI

Mağdurlarla anlaşması gereği iflas etmesi durumunda Türkiye'de kurduğu 200 milyon TL'lik tesisi teminat olarak gösterdiğini söyleyen 'Tosuncuk', nakit parası olup olmadığına yönelik soruya cevap vermedi. 130 bin kişiyi dolandırıp milyonlarca liralık vurgun yapan Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye getirildiğinde cebinden çıkan para şaşkınlığa neden oldu. Yapılan arama sonucu Aydın'ın üzerinden 70 Brezilya Real'i (Yaklaşık 116 Türk Lirası) olması dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...