Tgrt Haber
02 Kasım 2021 13:15

Tosuncuk’tan ‘bank’ savunması: Logoda inek var, banka demek saçma

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, 'bank' ifadesini izinsiz kullandığı gerekçesiyle yargılandığı davada savunma yaptı. Çiftlik Bank ismi için Patent Enstitüsü'nden onay aldığını söyleyen Aydın, "Logoda inek figürü var, buna bakıp banka çıkarımının yapılması saçmadır" dedi.

Tosuncuk’tan ‘bank’ savunması: Logoda inek var, banka demek saçma
tosuncuk,çiftlik bank

Çiftlik Bank davasının tutuklu sanığı Mehmet Aydın, 'bank' ismini izin almadan kullandığı gerekçesiyle 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada mahkeme hakimi, Mehmet Aydın’a Fame Game Ticaret Sanayi A.Ş., Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Ltd. Şti. ve Fame Game Softwar Ltd. Şti isimli şirketlerin kime ait olduğunu sordu. Aydın, Fame Game Softwar Ltd. Şti. isimli şirket ağabeyim Fatih Aydın ile bana aittir, diğer 2 şirket bana aittir. Ağabeyim hiçbir şirketin faaliyetine katılmamıştır. İlk zamanlar ağabeyim bana yardımcı olmuştur” dedi.

"ÇİFTLİK BANK İSMİ İÇİN ONAY ALDIM"

Duruşmada savunma yapan Aydın, “Ben çiftlik ürünleri üretmek istiyordum. Bal, süt, tereyağı gibi ürünler bir arada üretileceği için ‘çiftlik bank’ ismini düşündüm. Patent Enstitüsüne başvurdum ve çiftlik bank ismi için onay aldım. İlk önce oyun sitesi açmıştım. Burada çiftlik hayvanları falan vardı. Ben bu oyun sitesinde çiftlik bank adını kullandım. Banka olabileceğine yönelik yanlış anlaşılmalar olmasın diye, kullanıcı sözleşmesine ‘Çiftlik Bank bir banka değildir’ şeklinde bir açıklama ekledim. Ayrıca çiftlik bank ismini tek başıma hiç kullanmadım. Örneğin, Çiftlik Bank yazdığımda yanına şarküteri ibaresi ekledim. 130 tane şarküteri açtım, kahvaltı salonu açtırdım. İsim hakkı kullandırdım ama bunlarda çiftlik bank ibaresini tek başına kullanmadım. Çiftlik Bank adıyla açtığım oyun sitesinde ödünç alma, para alma, faiz verme gibi işlemlerde bulunmadım. Hizmet bedeli olarak fatura kesiyorduk. Parayı önce benim siteme yatırıyorlardı. Karşılığında da oyun altını alıyorlardı” diye konuştu.

“LOGODA İNEK FİGÜRÜ VAR”

Aydın savunmasının devamında, “Ben reklamlarda yanlış anlaşılacak izlenim bırakmadım. Yaptığım televizyon reklamlarında süt, bal ve tereyağı gibi ürünler ön plana çıkarıldı. Televizyonlarda oyun reklamı da yaptırmadım. Sadece çiftlik ürünlerinin reklamını yaptırdım. Türkiye’nin 8 farklı bölgesinde tesis açıldı. Açılan bu tesislerde de ‘Çiftlik Bank’ ismini tek başına kullanmadım. Örneğin ‘Çiftlik Bank süt ürünleri’ şeklindeki isimler kullandım. Çiftlik Bank’ın logosunda inek figürü vardır. Buna bakıp da insanın banka çıkarımı yapması olağan değildir” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...