Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 19:05 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 21:14

Son dakika! Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması! Sevkiyat detayları belli oldu

Son dakika haberi: Bakan Akar, Dolmabahçe'de imzalanan 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın ardından yaptığı açıklamada, tahıl sevkiyatının Ukrayna'daki 3 liman üzerinden yapılacağı ve boğazlara giriş-çıkış öncesi, gemi kontrolü yapacağını kaydetti.

Son dakika! Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması! Sevkiyat detayları belli oldu
tahıl koridoru,Ukrayna,Türkiye

Ukrayna'daki tahıl ürünlerinin sevkiyatına ilişkin 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle imzalandı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında Dolmabahçe'de imzalanan anlaşma törenine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de katıldı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1550532151422160896

3 LİMAN ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Anlaşma sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir programda, imzalanan tarihi Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'na dair açıklamada bulundu. Tahıl sevkıyatının Ukrayna'daki 3 liman üzerinden yapılacağını belirten Bakan Akar, boğazlara giriş-çıkış öncesi, gemi kontrolü yapacağını kaydetti.

Anlaşmaya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukryana Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov imza attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...