Tgrt Haber
29 Ağustos 2022 21:07 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 21:27

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Kamuya dönüş için talep toplama süreci başladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tabip, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinin atama kurası için talep sürecinin başladığını duyurdu. Talep bildirimi e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. Talep bildirimi zorunlu değil, bildirmeyen kişiler de kuraya başvurabilecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Kamuya dönüş için talep toplama süreci başladı
sağlık bakanlığı,tabip,doktor,uzman tabip,uzman diş tabibi,atama kurası

Tabip, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinin atama kurası için talep sürecinin başladığı Sağlık Bakanlığı tarafından duyuruldu. 

2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile atanmak isteyen tabip, uzman tabip ve uzman diş tabipleri için talepler Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 29 Ağustos-6 Eylül'de Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden elektronik ortamda toplanacak.

Talep bildirimi Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemine (https://pbs.saglik.gov.tr/) e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra açılacak olan "talep toplama ekranı" üzerinden istenilen bilgiler doldurularak kaydedilecek.

TALEP BİLDİRİMİ ZORUNLU DEĞİL

Bu ekrandan yapılacak talep bildirimi zorunlu olmayıp, sadece kadro açığı muhtemel yer tespiti çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak ve başvuru yerine geçmeyecek. Talep bildirmeyen kişiler de kuraya başvurabilecek.

KAMUYA DÖNÜŞE İLGİ ARTTI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinin ardından hastaneden ek ödeme alan uzman hekimler arasındaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılmasıyla kamuya dönüşe ilgi arttı. Bakanlığa bu yöndeki talepleri içeren çok sayıda mesaj ve e-posta gönderildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...