Tgrt Haber
20 Nisan 2022 11:30 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 11:48

PKK'da çözülme devam ediyor: Sözde üst düzey terörist teslim oldu

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden Pençe-Kilit operasyonu çerçevesinde Zap, Avaşin, Basyan ve Metina bölgesinde PKK’lılara askeri, siyasi ile ideolojik eğitim veren sözde üst düzey PKK’lı terörist Çavreş kod adlı M.K., ikna çalışması sonucu teslim olup Türkiye’ye getirildi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
PKK'da çözülme devam ediyor: Sözde üst düzey terörist teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ‘Pençe-Kilit Harekatı'yla Zap, Avaşin, Basyan ve Metina bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’ya Kuzey Irak’ta ağır bir darbe indirirken, operasyonlarda PKK’da da çözülmeler sürüyor.

PKK'LI TERÖRİST TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

2006 yılında Iğdır'dan terör örgütü PKK’ya katılan ve PKK’nın askeri ve ideolojik eğitiminden sorumlu Çavreş kod adlı M.K., Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince yapılan ikna çalışması sonucu güvenlik güçleri tarafından teslim alınarak Türkiye’ye getirildi.

PKK'YA ÜÇ KOLDAN DARBE ÜSTÜNE DARBE

Kuzey Irak’taki temizlik harekâtı 60 kilometrelik alanda başarıyla sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri “Kilit” operasyonuyla Basyan-Avaşin-Zap-Metina hattını dağıtırken, Irak ordusu da PKK işgalinde olan Sincar’a operasyon başlattı. Harekâta Peşmerge de destek verdi. Örgütün hareket alanı daraltıldı.

KANDİL’DEN BATI’YA TEHDİT

Mehmetçik tarafından Pençe-Kilit bölgesinde 26, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde de 10 terörist etkisiz hâle getirildi. PKK ve Irak ordusu arasında yaşanan çatışmalarda 15’i aşkın terörist öldürülürken Sincar’a bağlı Hutin ve Dagur kazası ve birçok köy hainlerden temizlendi. Terör merkezi Kandil, operasyonlar sebebiyle Bağdat, İngiltere, ABD ve Barzani’yi Türkiye’ye verdikleri destekten dolayı tehdit etti.

PKK BAĞDAT İÇİN DE TEHDİT

Irak eski milletvekillerinden Nebil Harbul, Bağdat’ın PKK’dan kurtulma hesapları yaptığını ve özellikle Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun’un bu konuda kararlı olduğu bilgisini verdi. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Milletvekillerinden Azad Küreci ise “PKK Türkiye için olduğu kadar Kuzey bölgesi ve Bağdat için de büyük tehdit. Bu konuda Türkiye ile müşterek hareket etmek hayati önem taşıyor” tespitinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...