Tgrt Haber
19 Mart 2024 23:14 - Güncelleme : 20 Mart 2024 00:10

Son dakika! Şehidimizin kanı yerde kalmadı MSB Kuzey Irak'a harekatı duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı Kuzey Irak'a gerçekleştirilen operasyonla hedeflerin imha edildiğini duyurdu. Zap, Hakurk, Gara ve Kandil'de 27 noktaya hava harekatı gerçekleştirildi.

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyinde 27 terör hedefinin imha edildiğini bildirdi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olması ve 4 askerin yaralanması üzerine Diyarbakır’dan havalanan savaş uçakları Irak’ın kuzeyindeki hedefleri vurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını, 6 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini bildirmişti. 

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada MSB operasyonu böyle duyurdu:  "Hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız! Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen; sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan toplam 27 hedef, düzenlenen hava harekâtları ile imha edildi." 

PKK bölücü terör örgütünün Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, sızma ve saldırı girişiminde  27 yaşındaki  Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit olmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...