Tgrt Haber
02 Ekim 2023 09:58 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 11:09

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye genel asayiş sorumlusu, 2007'deki Dağlıca saldırısının planlayıcısı Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın'ı Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Suriye sorumlusu etkisiz hale getirildi
mit,pkk

Ankara'da dün İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı terörle mücadelede kararlılık mesajı verip "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar" sözleriyle teröristlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini vurguladı. Meclis'te yasama yılının ikinci döneminin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırıya ilişkin 'teröristlerin son çırpınışı' ifadesini kullanırken, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek sınır ötesi operasyon sinyali verdi.

Erdoğan'ın güneydoğu sınırlarında yeni bir sınır ötesi operasyonu sinyali vermesinin hemen ardından Suriye'de kritik bir operasyon gerçekleşti. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bölücü terör örgütü PKK'ya üst düzey bir darbe daha indirdi.

DAĞLICA'NIN İNTİKAMI ALINDI

MİT, 2007 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde TSK'ya bağlı komando taburuna ağır silahlarla düzenlenen 12 askerin şehit olduğu, 16 askerin de yaralandığı hain saldırının planlayıcısı olan Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın'ı etkisiz hale getirdi.

Geçmişte PKK adına Türkiye'de gerçekleştirilen birçok saldırıda görev alan, son olarak da PKK/YPG'nın Suriye Asayiş Genel Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Müzdelif Taşkın, Kamışlı-Amude karayolu üzerinde düzenlenen operasyonla öldürüldü.

MİT'İN HEDEF LİSTESİNDEYDİ

PKK kırsal kadrolarına 1988 yılında katılan Aslan Çele kod Müzdelif Taşkın, geçmişten bu yana örgüt adına yaptığı eylemler nedeniyle MİT’in hedef listesine dahil edildi. MİT, Müzdelif Taşkın’ın Irak’tan Suriye’ye geçtiğini tespit etmesinin ardından operasyon için hazırlıklara başladı.

MİT, saha ajanlarına, Müzdelif Taşkın’ı an be an takip etmeleri için talimat verdi. Alınan talimatlar kapsamında Müzdelif Taşkın’a yönelik yapılan takibin raporları saha ajanları tarafından günlük olarak paylaşıldı. MİT tarafından hedefe ilişkin hazırlanan raporlar doğrultusunda operasyon kararı alındı. Operasyon için uygun zamanın gelmesiyle birlikte MİT, Suriye/Kamışlı’da yaptığı operasyonla Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın’ı etkisiz hale getirdi.

PKK'nın Suriye'deki asayiş sorumlusu  Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜT KADROLARINA ASKERİ VE İDEOLOJİK EĞİTİM VERDİ

Aslan Çele/Aslan Samura kod isimlerini kullanan Müzdelif Taşkın, PKK adına Irak ve Türkiye’de birçok alanda faaliyet gösterdi. 2010 yılında örgüt tarafından verilen görev neticesinde Zap Eyaleti sorumluları arasında yer aldı.

Zap alanındaki terörist faaliyetleri dolayısıyla PKK yönetimi tarafından taltif edilerek Avaşin Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi. Söz konusu görevinin yanında Irak alanında bulunduğu süreç içerisinde PKK’ya yeni katılan kadrolara askeri ve ideolojik eğitimler verdi.

Müzdelif Taşkın, 2007'de 12 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısının planlayıcısıydı.

35 YILDIR KADROLU TERÖRİST

Ülkemiz tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye alanına geçen Müzdelif Taşkın, harekat sırasında PKK/YPG bünyesinde kritik faaliyetler icra etti. Harekatın bitmesini müteakip askeri tecrübeleri dolayısıyla YPG tarafından tünel-mevzilendirme çalışmalarını planlamak ve faaliyete geçirmek adına sorumlu düzeyde görevlendirildi. 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Müzdelif Taşkın, yaklaşık 35 yıldır PKK bünyesinde faaliyet göstermesi münasebetiyle çok sayıda eylem organize etmiş ve eylemlere bizzat katıldı. PKK için önemli bir kadro olan Müzdelif Taşkın’ın etkisiz hale getirilmesinin örgüt tabanında moral ve motivasyon kaybına yol açacağı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...