Tgrt Haber
24 Aralık 2023 10:30 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 16:50

Son dakika! Milli Savunma Bakanı Güler sınır hattında: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak sınır hattına gitti. Bakan Güler'e TSK komuta kademesi de eşlik etti. 6 şehidimiz için Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
msb,Son dakika

12 askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından Merhmetçik, terör inlerini vurmaya devam ediyor. Düzenlenen hava ve kara harakatlarında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler de operasyonu yönetmek için Irak sınır hattına gitti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden operasyonları yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Irak sınır hattına gitti." ifadelerine yer verildi.

PİLOTLARA SESLENDİ

Bakan Güler'in beraberinde TSK komuta kademesi de bulunuyor. Güler, sınır hattına gitmeden önce Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiği Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatları sonrasında pilotlara seslendi. Bakan Güler, "Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak sınır hattına gitti.

"MEHMETÇİĞİN PENÇESİNDEN KURTULAMAYACAKLAR"

Bakan Güler, "Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi. "Dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi." diyen Bakan Güler," Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

"ÖRGÜT BİTME NOKTASINA GELDİ"

Güler, bugüne kadar terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzi anlayışla devam edecektir."

Bakan Güler, "Bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Terörle mücadelede elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak, onların fedakarlıklarını daima şükran ve minnetle yad edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Güler, Pençe ve Pençe-Kilit Harekatı bölgelerinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Siz değerli silah ve mesai arkadaşlarıma da hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Cumartesi günü Irak'ın kuzeyinde 6 askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin de yaralandığını duyurmuştu. MSB Cuma günü de 6 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından üs bölgesine yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit olan askerler, 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda törenle memleketlerine uğurlandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirmişti. Şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem Gaziantep’e, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan Yozgat’a, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz Çorum’a, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak Ağrı’ya, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan Elazığ’a ve Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar memleketi Mardin’e 23. Piyade Tümen Komutanlığında yapılan törenle gönderildi.

Tören’e Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum amirleri, STK temsilcileri, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...