Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 15:07

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme uçağı düştü, bölgeye arama kurtarma ekibi sevk edildi. Uçaktaki 8 personel hayatını kaybederken, enkazdan gelen ilk görüntüler yürekleri dağladı. Bakan Çavuşoğlu "Büyük üzüntü duydum, milletimizin başı sağolsun" açıklaması yaptı.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü
kahramanmaraş,yangın,uçak,rusya,,rus,

Kahramanmaraş'ın Ilıca bölgesinde yangın söndürme çalışmalarında görev yapan yangın söndürme uçağı düştü. Uçaktaki 3'ü Türk 5'i Rus 8 personel hayatını kaybetti. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu "Çok üzgünüm, milletimizin başı sağolsun. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı da kazada kurtulan olmadığını açıkaldı.   

Bertiz bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangında, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Çalışmalara katılan bir söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen nedenle düştü Düşen uçağın İçinde 8 kişinin olduğu, 5'inin yabancı 3'ününTürk olduğu bildirildi.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Su aldıkton sonra orman yangınına müdahale etmeye giden uçağın dağa çarptığı ve bu nedenle düştüğü öğrenildi.  Rusya Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Reuters’ın aktardığı açıklamaya göre, düşen uçakta bulunan 5 Rus ve 3 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi.

"KAHRAMANCA FEDAKARLIKLARI UNUTULMAYACAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Beriev Be-200 yangın söndürme uçağı Beriev tarafından üretilen Rus yapımı bir amfibyen jet uçağı. Uçak, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmış olup 12 ton su kapasitesine sahip. Düşen uçak en son Temmuz ayında Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangınında görev almıştı.Kaza alanından ilk görüntüler: 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...