Tgrt Haber
05 Ekim 2023 22:48 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 23:32

Son dakika! Fırat Kalkanı bölgesinde hain saldırı: Yaralı polis ve askerler var

Son dakika haberi: Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Hain saldırı sonucu 4 özel harekat polisi ve 2 topçu uzman çavuş yaralandı. Yaralılar Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alınırken, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
pkk,terörist,saldırı

Ankara'daki bombalı saldırı girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan peş peşe darbe yiyen terör örgütü PKK, misilleme niteliğinde karşı saldırıda bulundu.

ÇOK NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde bulunan Tel Rıfat yakınlardaki Dabık Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından 3 adet çok namlulu roketatar (ÇNRA) saldırısı düzenlendi.

YARALI POLİS VE ASKERLERİMİZ VAR

Hain saldırı sonucu üs bölgesinde görevli 4 özel harekat polisi ile 2 topçu uzman çavuş yaralandı. Yaralı polis ve askerlerden 2’si Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi'nde, 4'ü ise Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÖNCE UYARI SONRA OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçen hafta Ankara'da düzenlenen terör saldırısının Suriye'de planlandığının belirlenmesi üzerine harekete geçti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Suriye ve Irak'taki hedeflerin meşru olduğunu belirtip '3. taraflar uzak dursun' uyarısı yapmasının ardından beklenen operasyon gerçekleşti.

MİT, terör örgütü PKK/YPG'ye ait silah depoları ile sabotaj birimlerinin konakladığı binaları yerle bir etti. Operasyonda teröristlere ait olduğu belirlenen petrol sahaları ve elektrik santrallerinin de olduğu 50'den fazla hedef imha edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...