Tgrt Haber
02 Nisan 2024 22:42 - Güncelleme : 02 Nisan 2024 23:11

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kaybını değerlendirdi: Buz gibi eririz!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti oylarının azalmasıyla ilgili MYK'da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan yanlışın millette aranamayacağını vurgulayarak önemli mesajlar verdi.

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com

AK Parti'de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti seçmeninin sandığa gitmediği değerlendirmesini yaparak "Ya hatalarımızı görüp kendimizi toparlarız ya da buz misali eririz. En büyük düşman vatandaşla aramıza duvar örmektir" dediği belirtildi.

MYK toplantısında yapılan analizde alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yüzde 44.3'ten yüzde 35.5'a düşmesiyle bariz bir oy kaybının söz konusu olduğunun, AK Parti olarak 21 yıldır kendilerini destekleyen seçmeni bu kez sandığa götüremedikleri değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda Erdoğan’ın mevcut durumda hem genel merkez, hem teşkilat, hem de adayların payı bulunduğunu ortaya koyduğu, aday belirleme sürecinden seçimin sonuçlanmasına kadar yaşananların uzun uzun değerlendirileceğini özellikle vurguladığı öğrenildi.

Kaynaklara göre Cumhurbaşkanı’nın yaptığı değerlendirmede hayat pahalılığı, Kovit-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı süreçleri ile başlayan ve artış gösteren enflasyon baskısı ve sonuçlarının 31 Mart’ta derinden hissedildiğini, önleyici tedbirlerin yeterli olamadığını, tüm illerde serzenişlerini dinlediği emekliler başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin refah kaybına uğradığını, süreç içinde emeklilerin sıkıntılarını hafifletme çalışmalarının da istenilen noktaya ulaşmadığını belirttiği ifade edildi.

MYK’da Erdoğan’ın vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme getirdiği, parti yönetimi, il, ilçe, belde teşkilatları, belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokraside görülmeye başlanan olumsuz tutumlardan kurtulmanın ve onunla mücadele edilmesinin öneminin altını çizdiği de alınan bilgiler arasında.

"YANLIŞI MİLLETTE ARAMAK GELENEĞİMİZDE YOK"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunun suçunu millete atmanın ancak acizlerin ve gafillerin yöntemi olabileceğine vurgu yaparak, “Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum, şahsım dâhil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum” dedi.

"YA TOPARLARIZ YA DA BUZ MİSALİ ERİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu sözlerle sözlerini sürdürdü: “Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz” 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kaybını değerlendirdi: Buz gibi eririz! - 1. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...