Tgrt Haber
06 Ekim 2023 18:55 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 21:26

Son dakika! Bakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü: YPG ile çalışmaktan vazgeçin

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Irak-Suriye'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda kararlılık vurgusu yapıldı. Bakan Fidan, Blinken'a ABD'nin YPG ile çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü: YPG ile çalışmaktan vazgeçin
,abd,,bakan fidan,nato

Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik gerçekleşen hain saldırı sonrası Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonlar hız kesmiyor.

Bölgede operasyonlar sürerken Dışişleri Bakanı  Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

'YPG İLE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇİN'

Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada "Bakan Fidan, bir müttefik olarak ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG'yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kuvvetli ifadelerle muhatabı Blinken'ın dikkatine getirmiştir" denildi.

'OPERASYONLAR KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK'

Bakan Fidan, Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

ÇATIŞMASIZLIK MEKANİZMASI VURGUSU

Irak ve Suriye'de bulunan Amerikan güçleriyle Türkiye'nin arasındaki çatışmasızlığa dikkat çekilen açıklamada "Bir Sihamızın düşürülmesi bağlamında sözkonusu mekanizmanın terörle mücadelemize engel teşkil etmeyecek şekilde etkin çalıştırılması konusunda mutabakata varılmıştır."

Görüşmede ayrıca iki bakanın, NATO genişlemesi konusunu da ele aldığı vurgulandı.

'SÖZ KONUSU HADİSE OPERASYONLARI ETKİLEMEDİ'

İHA'nın kaybedilmesi ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı şu ifadeleri kullandı:

"1 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen terör saldırısı sonrasında, meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik olarak Silahlı Kuvvetlerimiz ve İstihbarat Teşkilatımız tarafından kapsamlı operasyonlar başlatılmıştır.

Bu çerçevede, dün (5 Ekim) Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgeleri başta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edilmiştir.

Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir. İlgili taraflarla çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin işletilmesi yönünde gerekli tedbirler alınmaktadır.

Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir.

Irak’ta yapıldığı gibi, terör örgütünün Suriye’de geliştirdiği tüm yetenek ve gelir kaynakları sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edilecektir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...