Tgrt Haber
05 Haziran 2021 22:24

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Türkiye’de normalleşme sürecine geçilmesinin ardından koronavirüs önlemleri çerçevesinde ülke genelinde cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te bitecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı
Sokağa çıkma kısıtlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağının ülke genelinde hafta sonunda 2 günden 1 güne indirildiğini duyuran Erdoğan, hafta içi kısıtlamalar ise 22.00’de başlayıp 05.00’da sona erecek. 

İÇİŞLERİ GENELGESİ İLE NETLEŞTİ

Koronavirüs ile mücadele kapsamında haziran ayında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede netleşti. Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında hafta sonu sokağa çıkma yasağı cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak

LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER VE VELİLER MUAF TUTULACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yarın, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek merkezi sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

KISITLAMAYA SEÇİM AYARI

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde belediye başkanı ve meclis üyelikleri, bazı illerdeki 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için yapılacak seçimlerde görev alacaklar ile seçmenler, yarın uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Muafiyet, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...