Tgrt Haber
13 Eylül 2021 14:59

Sahte aşı sertifikasında aşı vurgunu da çıktı

İstanbul’da özel bir hastanede çalışan 3 hemşire onlarca doz koronavirüs aşısını yapılmış gibi göstererek sisteme girdi. Hemşirelerin bazı vatandaşlara yarım doz aşı yapıp kalanını da sattığı ortaya çıktı

Sahte aşı sertifikasında aşı vurgunu da çıktı
aşı,koronavirüs,hemşire

TRT Haber’in haberine göre İstanbul’da özel bir hastanede çalışanların usulsüzlük yaptığı şikayetleri üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Randevulu kişilere aşı yapmış gibi gösterdikleri, onlarca doz aşıyı irtibatlı oldukları kişilere satıp, sahte aşı kartı oluşturdukları belirlenen kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Mali Şube ekipleri operasyon düzenledi. 3 hemşire ile hastane dışında irtibatlı oldukları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda delil olarak bazı cep telefonu ve bilgisayarlara el konuldu. 

AŞI YAPTIRMAK İSTEMEYENLERİ SİSTEME AŞILI GİRDİLER

Yapılan incelemeler sonucunda yeni deliller tespit edildi. Sadece sahte aşı kartı üretmedikleri belirlenen hemşireler başka usulsüzlüklere de imza attı. Hemşirelerin, aşı olmaya gelenlere yarım doz aşı yaptığı, kalanları da sattığı ortaya çıktı. Aşı yaptırmak istemeyenlere ise aşı yapıldı diye sisteme girerek aşının tamamı aldı. Hemşireler aşı şişlerinin dolusu 150, boşu ise 20 liradan satıldı.

BOŞ ŞİŞELERİ KOLYE YAPACAĞIZ DEDİLER

 "Kolye yapacağız" denilerek alınan boş şişeler, hastanenin tuvaletinde dışarıdan gelen başka bir hemşireye verildi. Zanlıların, kendilerine tanımlanan 4'üncü doz aşılarını da vurulmayıp sattığına dair delillere ulaşıldı. Hemşirelerden birinin, arkadaşının 4'üncü doz aşıyı vurulmak istememesi üzerinde, kendisini sistemde aşılı gibi gösterip aşı olmadığını, 'sana da yapalım aynı anda barkod okutalım' diyerek arkadaşını da sistemde aşılı gibi göstereceğini söylediği belirlendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...