Tgrt Haber

PKK'lı teröristin HDP itirafı! Karşılayıp, saklamışlar

29 Mart 2023 10:06 - Güncelleme : 29 Mart 2023 10:30
HDP,PKK

PKK'nın İran'daki yapılanmasının Türkiye'ye eylem için gönderdiği terörist, ifadesinde HDP'den aldığı yardımı itiraf etti. Örgüt tarafından Doğubeyazıt'taki HDP binasına gitmesi yönünde talimat aldığını söyleyen eli kanlı PKK'lı, burada partililer tarafından karşılanmış ve evinde kalacağı bir başka terörist ile buluşturulmuş.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim için geri sayım sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki Millet İttifakı'nın ortaklarından HDP, yine büyük bir skandalla anılıyor. PKK'nın İran'daki yapılanması tarafından eylem düzenlemek için Türkiye'ye gönderilen ve düzenlenen operasyonla yakalanan terörist verdiği ifadede ilk olarak HDP hakkında gündeme oturacak itirafülarda bulundu.

TERÖRİSTİN ÇANTASI OPERASYON BAŞLATTI

Sabah gazetesinde yer alan habere göre her şey, sınırda görevli TSK personelinin 17 Mart'ta Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Türkiye-İran hudut hattındaki Kanlıbaba Tepe mevkiinde tel örgülere takılı bir sırt çantası bulmalarıyla başladı. Çantadan 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tablet, 2 kamuflajlı gizlenme filesi, 2 termal koruma kıyafeti, 1 termal silah dürbünü, 1 tek göz dürbünü gibi PKK terör örgütüne ait malzemeler çıktı. Bunun üzerine çanta sahibi örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik operasyon başlatılırken, örgütün İran yapılanmasındaki bir teröristin silahlı ya da bombalı eylem yapmak üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gönderildiği tespit edildi. Teröristin PKK/KCK'nın Suriye uyruklu Memo/Mamo Kasım kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet olduğu belirlendikten sonra adım adım takip başladı.

TERÖRİST BOTAN ERGÜL İLE BULUŞMUŞ

Kent merkezinden MOBESE ve birçok işyerine ait kameraların incelenmesiyle PKK'lı teröristin Doğubayazıt HDP ilçe binasına giriş yaptığı tespit edildi. Teröristin bir süre sonra ise HDP ilçe binasından örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile birlikte çıktığı yaya olarak öncü artçı şeklinde Botan Ergül'ün evine gittikleri belirlendi. Ağrı Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nce eve yapılan baskınla terörist Rodi Ebdilla Ehmet kaçmaya çalışırken evin arkasında bulunan dere yatağında sağ olarak yakalandı. Evde bulunan 5 kişi de gözaltına alındı.

PARTİLİLER KARŞILAMIŞ

Yakalanan terörist Rodi Ebdilla Ehmet, Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ndeki  ilk ifadesinde 21 Mart akşam saatlerinde Doğubeyazıt İlçe merkezine geldiğini, geceyi sokaklarda geçirdiğini söylerken, 22 Mart sabahı da HDP İlçe binasına gittiğini belirtti. İran'dan örgüt talimatıyla Türkiye'ye geldiğini ifade eden Ehmet "Nerede ve nasıl eylem yapacağım daha bana bildirilmedi. Örgüt yöneticileri HDP Ağrı Doğubeyazıt İlçe Binasına giderek orada beni Botan Ergül'ün karşılayacağını söyledi. Bende HDP binasına geldim. Burada beni karşıladılar. Botan'ın aramızda mesafe bırakarak dikkat çekmeden takip ederek onun evine gittik. Evin yanındaki odunlukta barınıyordum" dedi.

Ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 2 el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör, 15 fişek ele geçilirken teröristin işlemleri yakalanan 5 şüpheli ile birlikte devam ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...