Tgrt Haber
25 Nisan 2022 13:42 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 14:21

Nereye kaçacaklarını şaşırdılar! Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristler mağarada yakalandı

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda terör örgütüne ağır darbe indirilmeye devam ediyor. Bölgede kaçacak delik arayan teröristler, kahraman Mehmetçik tarafından tek tek enseleniyor. Zap Vadisi'nde sıkıştırılan teröristlerin mağaranın önünde gözaltına alınma anları kameralara saniye saniye yansıdı.

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG yönelik başlatılan Pençe-Kilit harekatı ile başarıyla devam ediyor. Gerçekleştirilen operasyonda terör örgütüne ağır darbe indiriliyor. Karadan bordobereliler ilerlerken havadan da Türk jetleri destek sağlıyor. Şu ana kadar 56 teröristin öldürüldüğü operasyonda, Mehmetçik adım adım bölgeyi kontrol altına alıyor.

MAĞARADA YAKALANDILAR

Bir mağarada teröristleri tespit eden komandolar, operasyon için düğmeye bastı. Kaçamayan 2 terörist mağara girişinde yakalandı. Teröristlerin terk ettikleri yerlere tuzakladığı çok sayıda el yapımı patlayıcı da komandolar tarafından imha edildi.

Operasyonun başından bu yana 39 mağara ve sığınak bulundu. Teröristlerin saklandığı, mühimmat ve yaşam malzemelerinin bulunduğu mağaralar kullanılamaz hale getirildi.

SONRAKİ HEDEF KANDİL

Özel eğitim verip gönderdiği teröristlerin Zap Vadisi'nde köşeye sıkışması Kandil'de şok etkisi yarattı. Operasyon sonrası mağaralara saklanmak zorunda kalan teröristler nedeniyle bölücü terör örgütünde panik havası hakim. Zap Vadisi'nde başarıyla devam eden operasyondan sonraki adresin ise Kandil olduğu vurgulanıyor.

SINIRLARIMIZA GİRMELERİ MÜMKÜN OLMAYACAK

Öte yandan operasyon bölgesi Zap’a sadece 10 kilometre mesafedeki Taktik Komuta Yeri’nde sahadaki son duruma ilişkin brifing alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe Kilit Operasyonu’nda bugüne kadar 56 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonumuz büyük bir başarıyla planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

Operasyonun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte hudut hattının tamamen kilitleneceğini söyleyen Akar, “Teröristlerin sınırlarımıza girmesi mümkün olmayacak. Faaliyetlerimiz komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ediyor. Tek hedefimiz teröristler. Ülkemizi, hudutlarımızı, güvenlik güçlerimizi terör saldırılarından korumak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...