Tgrt Haber
02 Haziran 2023 18:11 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 00:01

Paşinyan sürprizi: Erdoğan'ın yemin töreni için adını yazdırdı

Karabağ'da çözüm için zeytin dalı uzatan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Ankara'ya geliyor. Paşinya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılacağı öğrenildi. Paşinyan'ın yanı sıra 20'ye yakın ülkenin lideri de yemin töreni için Türkiye'ye gelecek.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Paşinyan sürprizi: Erdoğan'ın yemin töreni için adını yazdırdı
Nikol Paşinyan,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Türkiye'de milyonlarca seçmenin katıldığı tarihi seçimlerin ardından gözler yeni kabidene ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreninde. Erdoğan'ın yemin törenine dünya liderleri de katılacak. Karabağ'da hezimete uğrayan ve Azerbaycan'ın hakimiyetini kabul etmek zorunda kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da yemin törenine katılacak.

14 Mayıs seçimlerinin ardından 28. Dönem milletvekilleri Genel Kurul'da yemin etmeye başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni de yakından takip ediliyor.  

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ise yarın Meclis'te yemin edecek. Erdoğan'ın yemin törenine 20'ye yakın ülkenin lideri de katılacak. Törene katılacak isimlerin arasından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da olması sürpriz olarak yorumlandı. 

LİDERLER YARIN ANKARA'DA OLACAK

Törene aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Cezayir, Macaristan, Ruanda'nın da olduğu 20'ye yakın ülkenin devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere yarın Türkiye'ye gidecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...