Tgrt Haber
20 Şubat 2022 16:15 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 17:21

Vatan sana minnettar: Ömer Halisdemir, doğum gününde dualarla anıldı

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimine geçit vermeyen ve darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Ömer Halisdemir, doğum gününde dualarla anıldı.

Vatan sana minnettar: Ömer Halisdemir, doğum gününde dualarla anıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilere geçit vermeyen ve şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, doğum gününde dualarla anıldı.

UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ!

20 Şubat 1974’te doğan ve 2 çocuk babası Ömer Halisdemir’in şehit olmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen her yıl olduğunu gibi rahmetle ve minnetle anılıyor.

16 Temmuz 2016’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görevliyken darbeci hainlere geçit vermeyen Halisdemir'in hain darbe girişiminde darbecilere karşı dik ve kararlı duruşu hafızlara kazındı.

BAŞI DİK BİR ŞEKİLDE ŞEHADETE YÜRÜDÜ

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, “Sana tarihi bir görev veriyorum...” diyerek Halisdemir’e, “Semih Terzi darbeci bir haindir, vatan ve millet adına Semih Terzi'yi öldür. Bunun sonunda şehadet var. Hakkını helal et.” sözlerini kaydetti. Halisdemir, başı dik bir şekilde darbecilere karşı koymak için şehadete yürüdü.

Vatan sana minnettar: Ömer Halisdemir, doğum gününde dualarla anıldı

30 KURŞUNLA ŞEHİT EDİLDİ

ÖKK'de görevli Astsubay Ömer Halisdemir, karargaha gelen Tuğgeneral Terzi'yi göğsünden vurdu. Ancak Halisdemir, Semih Terzi’nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca tarafından 30 kurşunla şehit edildi.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu ‘da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ‘in aktardığı bilgiye göre, vurduğu komutan Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...