Tgrt Haber
24 Eylül 2021 16:12

Son dakika! Ömer Çelik'ten Alevi öğrenci ayrımına tepki: Asla kabul etmeyiz!

Son dakika haberi: AK Parti sözücüsü Ömer Çelik, Ankara'nın Mamak ilçesinde, sınıfta Alevi olan öğrencilerin parmak kaldırmasını isteyen ve çeşitli sorularla öğrencileri aşağıladığı iddia edilen öğretmene ilişkin açıklamada bulunarak 'Böyle bir şeyi kabul etmemiz asla mümkün değil' dedi.

Son dakika! Ömer Çelik'ten Alevi öğrenci ayrımına tepki: Asla kabul etmeyiz!
ömer çelik,alevi,sünni,etnik kimlik

Ankara'nın Mamak ilçesindeki görevli bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sınıftaki Alevi öğrencilere yönelik tutumu ülke genelinde büyük tepkilere neden olurken  AK Parti Sözcüsü Çelik, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak "AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır" dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin, konunun yakın takipçisi olduğunu belirten Çelik, bu incelemelerin sonucunun beklenmesi gerektiğini ifade ederek peşin hükümlerden kaçanılması gerektiğinin altını çizdi. 

"KARDEŞLİĞİMİZ HER ŞEYİN ESASIDIR"

Ömer Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ankara'nın bir ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen hadise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip edilmektedir.

Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin sonucu beklenmelidir.

Kardeşliğimize kasteden her sözün ve davranışın karşısındayız. Kardeşliğimiz her şeyin esasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda sosyal medyada ortaya atılan yalan haberleri dikkate almamasını istirham ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Alevi-Sünni kardeşliğini en güzel şekilde ifade etmektedir: Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamîleridir."

Son dakika! Ömer Çelik'ten Alevi öğrenci ayrımına tepki: Asla kabul etmeyiz!

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklamada bulunarak söz konusu öğretmen hakkında inceleme/soruşturma başlatıldığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda, görev yapan M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 8. sınıf öğrencilerine ders verdiği esnada, Alevi olanların parmak kaldırmasını istedi. Daha sonra parmak kaldıran öğrencilere, "Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?" sorularını sorduğu iddia edilen öğretmenin bu soruların ardından  "Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...