Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 11:05

Ölüme yürüyen kahramana koştular

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabri ziyaretçi akınına uğruyor

Ölüme yürüyen kahramana koştular
fetö,,15 temmuz,,Ömer Halisdemir

Tarihler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde Fetullahçı terör örgütüne mensup darbeciler Türkiye demokrasisine darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz'un 5'inci yılında, ortaya koyduğu kahramanlıkla darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı işgal etmeye gelen darbeci general Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürdü. Ömer Halisdemir adı o gün milletin kalbine kazındı.

KOMUTANINDAN ALDIĞI EMİRLERİ DARBECİLERİ VURDU

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı darbeci Semih Terzi’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı işgal etmeye geleceğini öğrenir öğrenmez 20 yıllık silah arkadaşını aradı. Aksakallı, "Ömer, Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir onu, karargaha girmeden öldür" dedi. Kahraman askerden helallik istedi. Telefonun ucundaki ses kararlı ve korkusuzdu. "Baş üstüne komutanım" dedi Ömer Halisdemir. Hakkını helal ettiği komutanından o da helallik istedi. Yanından ayırmadığı silahını kontrol ettikten sonra dışarı çıkıp ağaçların arasında hainleri beklemeye başladı. Darbecilerin helikopter indiği sırada aralarına girdi ve darbecilere ateş etti. Darbeci Terzi’nin yanındakiler kahraman şehit Ömer Halisdemir’in arkasından 17 kurşun sıktı. Şehit Halisdemir o gece toprağa değil milletin kalbine gömüldü. 

Ölüme yürüyen kahramana koştular

KAHRAMAN HALİSDEMİR’İN KABRİ BOŞ KALMIYOR

15 Temmuz'un 5'inci yılında, ortaya koyduğu kahramanlıkla darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Halisdemir'in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret edenler, Kur'an-ı Kerim ve dua okudu. Ziyaretçiler çocuklarına onun yaptığı kahramanlıkları anlattı. Ziyarete gelenler duygulu anlar yaşadı.

Ölüme yürüyen kahramana koştular

Ölüme yürüyen kahramana koştular

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...