Tgrt Haber
14 Aralık 2016 16:06

Nevşehir ve Niğde'de 155 kişi karbonmoksitten zehirlendi

Nevşehir ve Niğde'de dün yaşanan kar yağışı ve lodos sonrasında 155 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Nevşehir ve Niğde'de 155 kişi karbonmoksitten zehirlendi
niğde,nevşehir,

Nevşehir merkez ile Gülşehir, Derinkuyu, Acıgöl ve Avanos ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde 17'si çocuk, 95 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Niğde'de de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 14'ü çocuk 60 kişi, kentteki hastanelere kaldırıldı. Zehirlenen 135 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

NEVŞEHİR’DE ZEHİRLENEN KİŞİ SAYISI 95’E ÇIKTI

Nevşehir’de dün yaşanan kar yağışı ve lodos sonrasında sabah 75 kişi olan sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen sayısı 95’e çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı. Ünlübay, “Özellikle akşamdan sonra başlayan şiddetli rüzgardan sonra dün geceden itibaren karbonmonoksit zehirlenme vakaları yaşandı. Dün gece itibarıyla 70 civarında olan zehirlenme sabah itibarıyla bu rakam 95 oldu. Ama Allah’a çok şükür şu ana kadar hayati riski olan bir vakamız bulunmamaktadır. Bu vakalardan 15 ila 20’sini çocuklarımız oluşturmaktadır. Bu konuda bizler tüm vatandaşlarımızı bilinçli olmaya davet ediyoruz. Özellikle sobanın tam söndürülmesi, yanarken altının kapatılmamasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak tüm ilçelerimize, tüm muhta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...