Tgrt Haber
20 Kasım 2022 00:52 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 05:00

Son dakika! MSB duyurdu: TSK'dan Suriye ve Irak'taki PKK inleri hava harekatı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak'taki eli kanlı terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatının başladığını açıkladı. MSB operasyonun başladığını 'Hesap zamanı' ifadeleriyle duyurdu. Türk jetleri Suriye ve Irak'taki PKK inlerini yerle bir etti.. İşte Pençe Kılı Hava Harekatına dair son dakika gelişmeleri...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
MSB,TSK,Operasyon,Suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek sinyalini verdiği operasyon başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait jetler Suriye ve Irak'ta eli kanlı terör örgütü PKK inlerini bomba yağmuruna tuttu.

"ALÇAKLARDAN HAİN SALDIRILARIN HESABI SORULUYOR"

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda operasyon 'Hesap zamanı' ifadeleriyle duyuruldu. Bakanlığın paylaşımında, "Hesap zamanı!  Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594091275841523712

HAREKATIN DÜZENLENDİĞİ BÖLGELER

Türk savaş uçaklarının şu ana kadar Suriye ve Irak’ta terör örgütü PKK/YPG hedeflerine karşı hava harekatı icra ettiği bölgeler:

  • Ayn el-Arab
  • Tel Rıfat
  • Malikiye
  • Ayn İsa
  • Derbesiye
  • Süleymaniye
  • Kandil

SURİYE HAVA SAHASI TÜRK SAVAŞ UÇAKLARINA AÇILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’deki terör hedeflerine yönelik hava harekatında Rusya'nın kontrolündeki  Suriye hava sahasını da kullanıyor. Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, 4 yıl sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1594098415222550528

OPERASYONA İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER

MSB'nin 'Hesap zamanı' ifadeleriyle duyurduğu Suriye ve Irak'taki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik başlatılan operasyona ilişkin yeni görüntüler geldi. İşte PKK inlerinin yerle bir edildiği o anlar...

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594107015684845568

OPEASYONUN ADI BELLİ BELLİ OLDU

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında, "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir." denildi.

PKK İNLERİ YERLE BİR

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, TSK'ya ait savaş uçakları Suriye/Ayn el-Arab bölgesine doğru kalkış gerçekleştirdi. Terör örgütüne yakın kaynaklar, sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla operasyonu doğruladı.

HPD AVRUPA'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

HDP'nin Avrupa Temsilciliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ta bulunan PKK terör örgütüne başlattığı hava harekatını durdurma çağrısında bulundu.

https://twitter.com/HDP_Europe/status/1594086294250000392

ABD OLASI OPERASYON İÇİN VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Öte yandan ABD'nin Irak Erbil'deki konsolosluğunun Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yaşayan vatandaşlarını olası bir TSK operasyonuna karşı uyarmıştı. Ayrıca geçtğimiz günlerde Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü operasyonları sonlandırmasının ardından hedefinde Suriye olacağını söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...