Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 08:59

Mersin’de orman yangını: Ekipler kontrol altına almaya çalışıyor

Mersin’in Aydıncık ilçesinde dün çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunarak kontrol altına almaya çalışıyor

Mersin’de orman yangını: Ekipler kontrol altına almaya çalışıyor
Mersin,orman yangını,

Mersin’in ciğerleri yanıyor. Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi’nde kızılçam ormanında henüz bilinmeyen bir nedenle dün yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken 3 uçak, 11 söndürme helikopteri 86 arazöz, 450 personelle yangına müdahale edilmeye başlanmıştı. Yangının etrafını sardığı bazı evler, ekiplerce tedbiren boşaltılmış, alevler şiddetli rüzgar nedeniyle farklı noktalara sıçramıştı. Sabaha kadar yangına müdahalede bulunulurken şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Mersin’de orman yangını: Ekipler kontrol altına almaya çalışıyor

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGIN BÖLGESİNDE

Bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Duruhan Mahallesi Şırşır mevkisindeki yangın ilk müdahale ekip merkezindeki tepeden helikoptere binip havadan inceleme yapmış, çalışmalar hakkında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi almıştı. Müdahalelerle ilgili ekiplere çeşitli talimatlar da veren Pakdemirli, yangın bölgesinde sık sık incelemelerde bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...