Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 09:17 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 14:05

Son dakika| Turuncu listeye bir çizik daha! Mehmetçik'ten nokta operasyon: 6 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-3 operasyonu kapsamında, JÖH ve Jandarma Komando Timlerinin katılımıyla icra edilen nokta operasyonda; biri “turuncu” kategoride olmak üzere 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Eren Abluka-29 operasyonunda ise 4 terörist öldürüldü.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika| Turuncu listeye bir çizik daha! Mehmetçik'ten nokta operasyon: 6 terörist öldürüldü
eren abluka 3,terörist

İçişleri Bakanlığı, ‘Eren Abluka-3’ operasyonu çerçevesinde Batman'da Yanıkkaya kırsalında 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Eren Abluka-29 operasyonunda ise 4 terörist daha öldürüldü.

TURUNCU LİSTEYE ÇİZİK

Operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eren Abluka-3 operasyonu kapsamında, Batman İl Jandarma Komutanlığınca, Kozluk ilçesi Yanıkkaya kırsalında 09 Ağustos 2022 günü J-İHA- J-SİHA destekli olarak JÖH ve Jandarma Komando Timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda; biri Terör Arananlar Listesi’nde “TURUNCU” Kategoride olmak üzere 2 bölücü örgüt mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.”

Son dakika| Turuncu listeye bir çizik daha! Mehmetçik'ten nokta operasyon: 6 terörist öldürüldü

 

4 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALDE

İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-29 operasyonunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Merkez ilçe Yoncalı kırsalında 9 Ağustos 2022 tarihinde, P-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak, PÖH, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu daha silahları ile birlikte (2 adet M16 piyade tüfeği, 2 adet Kalaşnikof) etkisiz hale getirilmiştir.

Eren Abluka operasyonları kapsamında bugün Hakkari’de 4, Batman’da 2 olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 olmuştur. Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkının da desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...