Tgrt Haber
20 Kasım 2022 07:09 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 07:15

Mehmetçik vurdu ses HDP’den geldi: Terör örgütü için İngilizce yardım istediler

İstiklal Caddesi’nde hain terör saldırısı sonrası Türkiye, Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatı düzenledi. Terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye yönelik yapılan operasyona HDP tepki gösterdi. HDP’nin Avrupa Temsilciliği'nin Twitter hesabından İngilizce olarak yapılan paylaşım ile yardım istendi. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Mehmetçik vurdu ses HDP’den geldi: Terör örgütü için İngilizce yardım istediler
hdp,pençe kılıç,operasyon,terör örgütü

Türkiye geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısı ile sarsıldı. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı alçak saldırı sonrası terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye yönelik hava harekatı başlatıldı. Gece saatlerinde başlayan harekata ilişkin Milli Savunma Bakanlığı “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” paylaşımında bulundu. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594091275841523712

“MEŞRU MÜDAFAA HAKLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA YAPILDI

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1594121676551344129

HDP, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Hava harekatından dakikalar sonra terör örgütüne yönelik operasyona ilk tepki HDP’den geldi. Terör örgütünün sözcülüğüne savunan HDP, sosyal medya hesabından yaptığı İngilizce paylaşımla “Saldırılar derhal durdurulmalı” çağrısı yaptı. 

https://twitter.com/HDP_Europe/status/1594086294250000392

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...