Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 14:33

Fahrettin Altun'dan medya kuruluşlarına para desteğine tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’de faaliyet gösteren bazı medya kuruluşlarına yabancı ülkelerden fon sağlandığına dair haberlere ilişkin açıklama yaptı. Altun "Ne basın özgürlüğü ne de bir başka bahaneyle demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız" dedi.

Fahrettin Altun'dan medya kuruluşlarına para desteğine tepki
fahrettin altun,medya,vakıf,ABD

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir vakfın Türkiye’de bazı medya kuruluşlarını fonladığına dair iddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki gösterdi. Altun "demokrasimizi kimsenin masasına meze yaptırmayız" dedi.

Altun yapığı açıklamada Türkiye Anayasası’nın haber alma ve verme özgürlüğünü güvence altına aldığını hatırlattı, özgür basının, demokrasinin belkemiği olduğunu vurguladı.

Medyanın, iç ve dış vesayet odakları tarafından ilgi duyulan bir alan olduğunu da bildiklerini aktaran Altun, “yeni kisveler altında beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyiz” vurgusunda bulundu.

Altun yabancı devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bu düzenlemelerin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...