Tgrt Haber
02 Ekim 2023 09:45 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 10:01

Marmara'yı sağanak vurdu! Şile'de dere taştı, her yer sular altında kaldı

Meteoroloji'nin Marmara bölgesi için günler öncesinden uyarılarda bulunduğu sağanak yağış etkisini gösterdi. Birçok noktada sel ve su taşkınları meydana gelirken Şile'de tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin yakınında bulunan dere taştı. Araziler ve evler sular altında kaldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
Marmara'yı sağanak vurdu! Şile'de dere taştı, her yer sular altında kaldı
Şile,Sağanak,Fırtına,Marmara,Meteoroloji,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) ve AFAD'ın Marmara bölgesi için günler öncesinden uyardığı şiddetli sağanak günlerdir kentleri etkisi altına almış durumda... Kuvvetli sağanak kentlerin farklı noktalarında etkisini sürdürürken birçok bölgede dereler taştı ve istinat duvarları yıkıldı.

Sağanak özellikle Avrupa Yakası’nda daha fazla etkili oldu. İstanbul'da en çok yağış düşen ilçeler arasında Çatalca, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan’ın kuzey kesimleri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece yer alıyor.

ESENYURT'TA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Dün sabah saatlerinde etksini gösteren sağanak yağmur nedeniyle Esenyurt’ta dere taşmış ve istinat duvarı çökmüştü. Olay yerine belediye de ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle bölgedeki çalışması sürüyor. 

ARAZİLER VE EVLER SULAR ALTINDA

Sağanağın etkili olduğu bir diğer ilcede Şile oldu. Sağanakla birlikte tarım arazileri ve evlere yakın noktada bulunan dere taştı, her yeri su bastı. Adeta göle dönen ilçe, drone kamerasıyla havadan görüntülendi.

11 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan MGM'den yeni bir uyarı daha geldi. MGM 11 kent için yeniden sağanak alarmı verdi. Artvin, Kocaeli, Rize, Zonguldak, Düzce, Giresun, Ordu, Sakarya, Trabzon ve Bartın için sarı kodlu uyarı; Samsun için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. 11 ilde yaşayan vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.

MGM'den11 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...