Tgrt Haber
15 Aralık 2018 11:45

Makasçı'nın ifadesine Başsavcılıktan yalanlama

Ankara'da 9 kişinin ölümüne neden olan hızlı tren kazasıyla ilgili makasçı O.Y.’nin ifadesinde YHT’nin makasını birinci hat olarak değiştirip değiştirmediğini hatırlamadığını söylediği iddia edilmişti. Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Makasçı'nın ifadesine Başsavcılıktan yalanlama
ankara,hızlı tren kazası

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 92 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyette sorgulanırken, haberleşmede kullanılan telsizler incelemeye gönderildi. 

İFADELERİN ORTAYA ÇIKTIĞI İDDİA EDİLDİ 
Kontrolör E.E.E., YHT ile çarpışan kılavuz treninin saat 06.10’da Eryaman’daki yerine geldiğini ilgililere ilettiğini söyledi. TCDD’de görevli hareket kontrol memuru S.Y. ise ifadesinde “Kontrolörün araması üzerine ben de makasçıyı aradım. 6.30 treninin yola çıkmasından önce makası kaydırarak birinci hat olarak değiştirip değiştirmediğini sordum” dedi.

MAKASÇI "HATIRLAMIYORUM" DEDİ
Makasçı O.Y.’nin ifadesinde ise YHT’nin makasını birinci hat olarak değiştirip değiştirmediğini hatırlamadığını söylemesi dikkat çekti. O.Y. şunları söyledi:
“Makası birinci hat olarak değiştirdiğimi bildirdim, ancak değiştirip değiştirmediğimi hatırlamıyorum. Esasen vermiş olduğum bilgiyi de net olarak hatırlamıyorum. Makası kaydırıp hattı birinci hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de hatası var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri gerekiyordu.”

BAŞSAVCILIK YALANLADI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Tren kazası ile ilgili olarak bir kısım basın yayın organında yayınlanan şüpheli ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Emniyet görevlileri tarafından bir ifade paylaşılmamıştır. Bilakis bu hususta hassas davranılması ve ifade ve diğer işlemlerle ilgili bir paylaşım yapılmaması yönünde emniyet görevlileri uyarılmıştır” denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...