Tgrt Haber
18 Şubat 2022 16:53 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 17:39

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 1 şüpheli daha gözaltına alındı

Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Zanlı, Dulhan G., adliyeye sevk edildi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince cinayete ilişkin çalışmalarda Duhan G. adlı bir şüphelinin daha yakalandığı öğrenildi. Polis tarafından gözaltına alınan D., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

CİNAYETE İLİŞKİN YENİ DETAYLAR

Cinayet silahını ateşleyen Kadir Yasak ve olay anında Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu restoranda bulunan şüpheliler ekiplerce kısa sürede yakalanmıştı. Firari olan Seccad Yeşil ise Bursa’da yakalanıp tutuklanmıştı. Cinayetin işlendiği gün olan 27 Ocak akşamı Kadir Yasak, Ali Yasak ve üçüncü bir kişinin Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu balık restoranının yanındaki başka bir restoranda yemek yediği belirlendi.

GELDİĞİNİ GÖRDÜLER

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldüren silahı ateşleyen Kadir Yasak ve beraberindekiler yemek yedikleri esnada avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu balık restoranına girdiğini gördü. Yanlarında silah olmayan şüpheliler silah almaya gidip, bir saat sonra geri döndü ve Mahmutyazıcıoğlu’nun hala restoranda olduğunu görüp içeri girdi.

Restoran’da 65 bin liralık alacak için çıkan tartışmada belindeki silaha davranan Kadir Yasak, peş peşe tetiğe basarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürdü. Olaydan 48 saat sonra yakalanan Kadir Yasak ve diğer şüpheliler silah alıp gelmelerine ilişkin “Gözünü korkutup sadece yaralayacaktık, o yüzden silah alıp geldik” demişti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...