Tgrt Haber
15 Ekim 2022 11:17 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 15:37

Maden ocağındaki dehşet anlarını anlattı: Vagonlar duvarlara çarpmış, göz gözü görmüyor

Bartın'da meydana gelen maden ocağındaki patlamada tahlisiye ekibinde görev alan maden işçisi Emrah Açıkgöz, olay yerindeki dehşeti anlattı. Acı olayda en yakın arkadaşını kaybettiğini belirten Açıkgöz, patlamada, rayların üzerindeki vagonların duvarlara çarptığını, şehit arkadaşlarını kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştıklarını anlattı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
,,maden,,,,

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlama Türkiye'nin yüreğini yaktı. İlk belirlemelere göre grizu patlamasından kaynaklandığı belirtilen olayda, hala 13 maden işçisini kurtarma çalışmaları devam ederken tahlisiye ekibinden Emrah Açıkgöz, dehşet anlarını anlattı. Yetkililerle bilgi alışverişi yaptıktan sonra ekipmanlarla aşağı inip patlamanın olduğu bölgeye ulaştıklarını aktaran Açıkgöz, inanılmaz bir karbonmonoksit gazı olduğunu, göz gözü görmediği alanda nasıl bir çalışma yürüttüklerini şu sözlerle ifade etti:

"Bölgede yoğun karbonmonoksit gazı vardı, cihazlarımızı kuşandık. 'Aşağıda iki bölge var' dediler. Biz yangın olmayan bölgedeydik. İçeride inanılmaz karbonmonoksit gazı vardı. Elimizdeki sensörler bile uyarı vermeye başladı. Eksi 350 kotunda ayağa ulaşmaya çalıştık, orada zor da olsa maalesef ilk şehidimize ulaştık ve temiz havaya indirdik." 

Maden ocağındaki dehşet anlarını anlattı: Vagonlar duvarlara çarpmış, göz gözü görmüyor

''TEMİZ HAVADA BİLE KARBONMONOKSİT GÖRMEYE BAŞLADIK''

İkinci arkadaşları için tekrar cihazları kuşandıklarını belirten Açıkgöz, "50-60 metre ileride ona da ulaştık, maalesef o da şehit olmuştu. Orada karbonmonoksit gazı yoğun şekilde devam ettiği için artık temiz havaya çıktığımız yerlerde bile karbonmonoksit görmeye başladık. Bizim de can güvenliğimiz önemli olduğu için ocaktan ayrılmamız gerekiyordu. İki şehidimizi alarak dışarı çıktık." dedi.

Açıkgöz, "Patlama, rayların üzerindeki vagonları bile duvarlara çarpmış. Tabii göz gözü görmüyor, yoğun bir duman da var. El ele tutuşa tutuşa gittik, arkadaşlarımıza ulaştık." ifadelerini kullandı.

Maden ocağındaki dehşet anlarını anlattı: Vagonlar duvarlara çarpmış, göz gözü görmüyor

''ÇOK BÜYÜK BİR ACI...''

Patlamanın meydana geldiği maden ocağında çalışanları tanıdıklarını, hepsinin bölgenin insanı olduğunu kaydeden Açıkgöz, yaşadığı acıyı şu sözlerle paylaştı:
"Yaşadığım en büyük acı, şehitlerden birinin 5 sene birlikte çalıştığımız çok yakın arkadaşım olmasıydı. Tabii hepsi acı ama o arkadaşımı görünce daha büyük acıya kapıldım. Maalesef bu patlamada çok yakın arkadaşımı da kaybettim. Orada çok büyük acı hissettim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum."

Maden ocağındaki dehşet anlarını anlattı: Vagonlar duvarlara çarpmış, göz gözü görmüyor

YÜREKLERİ YAKAN MADEN OCAĞI KAZASI

Bartın'da meydana gelen maden patlamasında 41 işçi hayatını kaybetti. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama meydana geldi. 

Maden ocağındaki dehşet anlarını anlattı: Vagonlar duvarlara çarpmış, göz gözü görmüyor

Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel sevk edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...