Tgrt Haber
07 Ekim 2023 16:44 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 17:11

Kılıçdaroğlu'ndan Filistin'e destek! 'Her zaman yanındayız' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin’in İsrail’e bu sabah düzenlediği operasyon hakkında “Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz” sözlerini kullandı.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Filistin'e destek! 'Her zaman yanındayız' dedi
Kılıçdaroğlu,Hamas,Filistin,israil

Hamas, İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası, İsrail ordusu savaş durumu alarmı verdi. İsrail-Filistin arasında yaşanan gerilime Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'itidal' çağrısında bulunurken, bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ‘Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı’na katıldı.  Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Hamas tarafından bu sabah saatlerinde İsrail’e düzenlenen saldırıyı da değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlaması hem de Filistin halkının hakkının teslim edilmesi lazım.”

NE OLMUŞTU?

Hamas, İsrail’e karşı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlattı. Sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına 5 bin roket atıldı. İsrail ordusu, “savaş durumu alarmı” verdi ve ‘Demirden Kılıçlar’ harekatını devreye soktu. “Savaşta” olduklarını söyleyen ve güvenlik kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Düşmanımız daha önce hiç görmediği bir bedel ödeyecek” dedi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin halkının işgal güçlerine karşı kendini koruma hakkının olduğunu vurguladı. İran, Hamas’ı desteklerken, batılı ülkeler İsrail’den yana tutum aldı. Erdoğan ise “itidal” çağrısı yaptı.


Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...