Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 15:49

Kastamonu'da sel felaketi devam ediyor: Azdavay'da köprü çöktü

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi, devam eden şiddetli yağışlar sebebiyle durulmuyor. Kentteki selde can kaybı 9'a yükselirken Azdavay ilçesindeki Devrekani Çayı'nın üzerinde bulunan köprünün çöktüğü öğrenildi.

Kastamonu'da sel felaketi devam ediyor: Azdavay'da köprü çöktü
kastamonu,,azdavay,,köprü,,sel,

Kastamonu'dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Can kaybının 9'a çıktığı sel felaketinde, kentteki Azdavay ilçesinde de sel nedeniyle Devrekani Çayı'nın üzerinde bulunan köprünün çöktüğü öğrenildi.

Dün başlayan şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel Azdavay ilçesinin ortasından geçen Devrekani Çayı'nın üzerinde bulunan köprünün çökmesine neden oldu. Şebeke suyu borularının da geçtiği köprünün çökmesinin ardından ilçenin bir bölümüne içme suyu verilemiyor.

İlçe sakinlerinden İlyas Gügür, yağışın bir anda bastırdığını ifade ederek, "Çayda sular bir anda yükseldi. Sel nedeniyle köprünün altındaki ayaklar devrildi. Köprü de bu nedenle çöktü. 33 yaşındayım. Bu yaşıma kadar burada böyle bir şey hiç yaşanmadı. İlk kez böyle bir şey görüyorum." dedi.

Kastamonu'da sel felaketi devam ediyor: Azdavay'da köprü çöktü

Azdavay'ın yanı sıra Bozkurt ilçesinde de adeta göle dönen sokaklarda mahsur kalan vatandaşlar, helikopterler ve dozerler yardımıyla kurtarıldı. Yağmur sonrasında Ezine Çayı’nın da taşması ile birlikte sel felaketi yaşandı. İlçenin büyük bölümü sular altında kalırken, cadde ve sokaklar adeta göle döndü. AFAD, UMKE, JAK, güvenlik güçleri ve belediye ekiplerinin hummalı çalışması sürerken, vatandaşlar ise güvenli bölgelerde toplanıyor. Aynı zamanda bölgede kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Sel sebebiyle mahsur kalan vatandaşlar, hem helikopter, hem iş makineleri, hem de dozerlerle kurtarılıyor. Bozkurt'un çamur deryasına dönen sokağında mahsur kalan bir grup vatandaş da bölgeye sevk edilen belediye dozeri ile kurtarıldı.

Kastamonu'da sel felaketi devam ediyor: Azdavay'da köprü çöktü

AFAD yetkililerince yapılan açıklamada, Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınlarının meydana geldiği, Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçelerinin selden olumsuz etkilendiği belirtildi. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...