Tgrt Haber
01 Mart 2024 09:18 - Güncelleme : 01 Mart 2024 09:28

Karadeniz'de nadiren görülüyor! 7 kilo ağırlığındaki kalkan balığının fiyatı dudak uçuklattı

Karadeniz'de nadir görülen kalkan balığını avlayan Rizeli balıkçı, balığı binlerce liradan sattı. Balık tezgâha gelir gelmez 7 bin TL'den müşteri buldu.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Karadeniz'de nadiren görülüyor! 7 kilo ağırlığındaki kalkan balığının fiyatı dudak uçuklattı
balıkçı,rize,balık fiyatı

Rize'nin Pazar ilçesinde balıkçılar Karadeniz'de nadir görülen kalkan balığını avladı. 7 kilo ağırlığındaki balık, büyüklüğüyle vatandaşların da ilgisini çekti. 

BALIKÇI BİLE ŞAŞIRDI 

Karadeniz’de kalkan balığının nadir olarak bulunduğunu söyleyen balıkçı esnafı Murat Kurt, “Genelde nisan ve mayıs aylarında denizlerimizde gözükür. Pahalı bir balık olduğu için herkes alamıyor. Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde daha çok rağbet görüyor. Bugün ise tezgâha gelir gelmez kilosu bin TL, kendisi 7 bin TL’den anında satıldı. Normalde kalkan ağı derler özel bir ağ ile yakalanır. Bir de gırgırlar, istavrit ağına sardığında orada çıkar. Bazen hamsi ağında da çıkar. Büyük gırgırlarda da yakalanabiliyor” dedi.

Kurt, kalkan balığı müşterilerinin özel olduğunu ifade ederek Karadeniz’de az yakalandığı için fiyatına bakılmaksızın iyi fiyatlara satılabildiğini ifade etti.

Karadeniz'de nadiren görülüyor! 7 kilo ağırlığındaki kalkan balığının fiyatı dudak uçuklattı - 1. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...