Tgrt Haber
28 Kasım 2022 14:01 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 14:33

Son dakika! FETÖ'den kapatılan Zaman Gazetesi yazarlarına hapis cezası

Son dakika haberi: Terör örgütü FETÖ'nün yayın organını kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında yeniden görülen davada mahkeme, “örgüte yardım etmek" suçundan 3 sanığa 2'şer yıl 6'şar ay, bir sanığa ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! FETÖ'den kapatılan Zaman Gazetesi yazarlarına hapis cezası
Zaman Gazetesi,FETÖ,Hapis cezası

Terör örgütü FETÖ'nün yayın organı olan ve 2016 yılında kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava karara bağlanmış sanık Mümtazer Türköne'yi ‘örgüt üyeliği' suçundan 10 yıl 6 ay, Ali Bulaç ile Şahin Alpay'ı aynı suçtan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmış, Mehmet Özdemir ise beraat etmişti.

Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen davası karara bağlandı. İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay sanık avukatları ile birlikte hazır bulundu. Alınan savunmaların ardından son sözleri sorulan sanıklar, mahkemeden beraatlarını talep etti.

Son dakika! FETÖ'den kapatılan Zaman Gazetesi yazarlarına hapis cezası
Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve avukatları

BERAATLERİNİ İSTEDİLER, 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Ahmet Turan Alkan’ın ‘silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

FİRARİ ÖZDEMİR'İN DOSYASI AYRILDI

Heyet, sanık Mümtazer Türköne’yi ise aynı suçtan 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Öte yandan firari sanık Mehmet Özdemir’in dosyasının ise ayrılmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...