Tgrt Haber
25 Ocak 2022 16:19

26 Ocak kamu çalışanları izinli mi? Kamu tatili ne zaman bitecek? İşte il il son durum

İstanbul kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm Türkiye’de etkili olan kar yağışı İstanbul başta olmak üzere hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre valilikler kamu tatili kararı aldı. Buna göre birçok ilde kamu çalışanları izinli sayılacak. Peki 26 Ocak tatil mi? Kamuda kar tatili ne zaman bitecek? İstanbul’da kamu kurumları kar tatili mi yapacak?

26 Ocak kamu çalışanları izinli mi? Kamu tatili ne zaman bitecek?  İşte il il son durum
kamu,kamu çalışanları,idari izin,kar tatili

Şiddetli kar yağışı İstanbul’da hayatı felç etti. Vatandaşlar zor anlar yaşarken İstanbul Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da 25 Ocak Salı kamu tatili kararı aldı. Karara göre kamu çalışanları Salı günü izinli sayıldı. Yoğun kar yağışının 25 Ocak Salı da devam etmesi ve uzmanların akşam saatlerinde etkisini artıracağını söylemesinin ardından gözler ‘’26 Ocak Çarşamba kamu çalışanları izinli mi? Kamu tatili kaç gün, hangi iller izinli sayılacak?’’ Sorularına çevrildi.İşte il il kar tatili…

 26 OCAK KAMU ÇALIŞANLARI İZİNLİ Mİ? 

Türkiye’de cuma gününden bu yana soğuk hava ve yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. 25 Ocak Salı İstanbul kamu kurumları kar tatili kararı ardından gözler devam eden şiddetli kar yağışı nedeniyle ''26 Ocak Çarşamba kamu tatili devam edecek mi?'' soruları gündeme geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı son dakika İstanbul kamu kurumları kar tatili duyurusuna göre Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına ve Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmasına karar verildi. 

HANGİ İLLER KAMU KAR TATİLİ YAPACAK? 

Kar yağışı yurt genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kamu çalışanları devam eden ve akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle izinli olup olmadıklarını merak ediyor. İşte il il kamu kar tatili yapılacak iller: 

MUĞLA

Meteoroloji, Muğla`da belli aralıklarla kar yağışının devam edeceğini hatırlattı. Muğla Valiliği`nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışının hayatı etkilediği ilçelerde kamu görevlisi hamile bayanlar ile engelli çalışanlarımızın bugün idari izinli sayılmalarına Valiliğimizce karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

SAMSUN

Samsun Valiliği Twitter hesabından kamu çalışanları kar tatili hakkında açıklama yaptı. Vaililik açıklamasında ''İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve malul gazi personelimiz 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günleri idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' ifadelerine yer verdi.

YALOVA

Yalova Valiliği resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada kamu çalışanları kar tatili hakkında duyuru yayınladı. Valilik İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı kapsamında Vali Muammer Erol başkanlığında “Olumsuz Hava Koşulları” gündemi ile toplanarak; Umumi hayata müessir devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenlik, sağlık ve ulaĢım birimleri ile belediyelerin itfaiye ve cenaze defin hizmeti görevlileri dışındaki kamu kurum ve kuruluĢlarının personellerinin 25.01.2022 Salı günü 1 (Bir) gün idari izinli sayılmasına, oy birliği ile karar verildi.

26 Ocak kamu çalışanları izinli mi? Kamu tatili ne zaman bitecek?  İşte il il son durum

DENİZLİ

Denizli Valiliği olumsuz hava şartları nedeniyle kamu çalışanları ve memur kar tatili  ile ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında ''Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ve ilimizde de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelindeki tüm kamu ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personelimiz 25-26 ocak 2022 tarihinde (2 gün) idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla sunulur'' ifadelerine yer verdi. 

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Valiliği olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında toplandı. Valilik ''Olumsuz kış koşulları devam ettiğinden; İlimiz genelinde engelli kamu görevlileri ile hamile ve 4 (dört) yaş altı çocuğu bulunan kadın kamu görevlilerinin 26.01.2022 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verilmiştir'' ifadelerini kullandı. 

ERZİNCAN 

Erzincan Valisi Mehmet Makas kamu kurumları kar tatili hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Makas ‘’Olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde; Kamudaki engelli ve hamile personelimiz 20 Ocak 2022 tarihine kadar idari izinli sayılacaktır’’ dedi. 

MALATYA

Malatya’da devam eden yoğun kar yağışı trafik ve hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Valilik kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, hamile ve engelliler ile kalp ve böbrek yetmezliği bulunan, kanser ve diyaliz gibi kronik ağır hastalığı olan kamu görevlilerinin 25-26 Ocak'ta idari izinli sayılacağını duyurdu. 

TUNCELİ

Tunceli Valiliği’nden il genelinde devam eden şiddetli kar yağışı nedeniyle "Kamu kurumlarımızda görev yapan engelli ve hamile kamu görevlilerimiz 25-28 Ocak 2022 tarihleri arasında 4 gün idari izinli sayılacaktır. Hizmetine acil ihtiyaç duyulan personellerin, gerektiğinde kurumlarınca idari izin süresince göreve çağırılabilecekler" duyurusunu paylaştı. 

UŞAK

Uşak Valiliği kamu kurumları kar tatili hakkında duyuru yayınladı. Karara göre görevli engelli, hamile, kronik hastalığı olan personel, 0-5 yaş arası çocuğu bulunan kadın kamu çalışanları 25 Ocak Salı günü bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

ELAZIĞ

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personele verilen izin uzadı. Vali Ömer Toraman, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 29 Ocak’a kadar izinli sayılacağını belirterek, “Halen devam eden buzlanma ve önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışı nedeniyle; Kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 29.01.2022 tarihine kadar idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” açıklamasını yaptı. 

26 Ocak kamu çalışanları izinli mi? Kamu tatili ne zaman bitecek?  İşte il il son durum

İDARİ İZİN NE DEMEK? 

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle birçok ilde kamuda idari tatil ilan edildi. Peki idari izinli ne demek? Kimler idari izin yapabilir? 

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde özel sektör çalışanları bu haktan yararlanamaz. İdari izin memur, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçılarını kapsar. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin demektir. 

İDARİ İZİNDE MAAŞ KESİLİR Mİ? 

Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken ''İdari izinde ücret kesintisi olur mu?'' soruları gündeme geldi. 

Kamu çalışanlarına idari izin kurumları tarafından verilir. Bu durumda izinli olmaları halinde maaşlarında kesinti olmaz. Buan göre 26 Ocak kamu kar tatili kapsamında çalışanların maaşında kesinti olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...