Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 16:23 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 17:15

Kahramanmaraş'ta artarda 39 deprem! Deprem uzmanı Dr. Alican Kop'tan uyarı: 7 şiddetinde deprem her an mümkün

Son bir haftada Kahramanmaraş’ta artarda 39 depremin meydana gelmesi vatandaşları korkuttu. Son olarak 3.6 şiddetinde deprem meydana gelmesi akıllarda pek çok soru işaretine neden oldu. Peki bu depremler büyük bir depremin habercisi mi?  Sütçü İmam Üniversitesinden Dr. Alican Kop, bu bölgede 509 yıllık bir sessizlik olduğunu belirterek “Her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir” dedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Deprem,AFAD,Kandilli Rasathanesi

Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Kahramanmaraş’ta son günlerde üst üste çok sayıda deprem oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre son bir haftada 39 kez sallandı.  Bugün ise 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki bu depremler daha büyük depremlerin habercisi mi, bir enerji birikimi var mı?  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Deprem Araştırma ve Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Alican Kop, bu bölgede 7 şiddetinde bir deprem oluşma riski olduğunu söyledi.

509 YILLIK SUSKUNLUK!

Doğu Anadolu fay hattının 6 parça halinde olduğunun altını çizen Kop, bu parçalardan 5’inin 1800’lü yıllarda deprem ürettiğini ancak Pazarcık sekmentinin 1114 ile 1513 yıllar arasında deprem ürettiğini söyledi.  509 yıllık bir enerji birikimi periyodu olduğuna dikkat çeken Kop, “Burası Türkiye’nin en önemli sismik boşluklarından biri olarak kabul ediliyor. Her an her saniye büyük deprem olasılığı var. Ancak bu depremleri büyük depremlerin habercisidir diyemem. Münferit bir deprem gibi duruyor. 3.8’e kadar çıkabilir, zamanla sönecektir, 39 depremde bunu gösteriyor. Ancak budepremler burada ciddi bir enerji birikimi olduğunu da gösteriyor. 509 yıldır bir suskunluk var. Her an her saniye burada büyük bir deprem olabilir. Her an 7 büyüklüğünde deprem oluşabilir. ”


  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ahmet-izmir 6 Şubat 2023 05:03

Hocanın ön görüsü doğru çıktı. Bugün 06şubat2023/saat 05:00. Maalesef Kahramanmaraş da 7.4 şiddetinde deprem oldu. Başımız sağ olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...