Tgrt Haber
06 Şubat 2023 07:58 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 13:00

Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem sonrası bölgede son durum: Durum çok ciddi, yıkılan binalar var

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem birçok ilde hissedilirken çok sayıda binalar yıkıldı. Depremin merkez üssündeki Kahramanmaraş’ta Vali Ömer Faruk Coşkun ise "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi" dedi. Yıkılan binalardan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılırken bölgeden görüntüler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşın hayatını kaybettiğini çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
Kahramanmaraş,deprem,afad,son durum

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından en büyüğü 6,6 ve 6,5 olmak üzere çok sayıda artçı meydana geldi. Birçok ilde yıkılan binalar olduğu öğrenilirken ekiplerin çalışması ise devam edildiği bildirildi.

VALİ: DURUM CİDDİ

Kahramanmaraş’ta birçok bina yıkılırken bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yıkılan binalardan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılırken çalışmalara birçok ekip katıldı. Depremin merkez üssündeki Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi” dedi.  BOTAŞ yaptığı açıklamada ise bölgede doğal gaz akışının durdurulduğunu duyurdu.

FUAT OKTAY: MARAŞ'TA 70 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ

Deprem sonrası kameraların karşısına geçen Fuat Oktay son durumu paylaştı. Kahramanmaraş'ta şuana kadar 70 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Oktay bölgedeki çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

KAHRAMANMA

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...