Tgrt Haber

Kadıköy'de kilise duvarında dansa tepki yağdı

12 Temmuz 2021 11:12
Kadıköy'de kilise duvarında dansa tepki yağdı
kadıköy,kilise

Kadıköy'de kilise duvarı üzerine çıkarak şarkılar söyleyip, oyunlar oynayan gençler eğlencenin dozunu kaçırdı. Görüntülere sosyal medyada tepki yağdı. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da kınama açıklamaları yaptı.

Normalleşme süreciyle beraber gece eğlenceleri arttı, sokaklara taştı fakat Kadıköy'de eğlencenin dozu kaçtı. Sokakta şarkılar eşiliğinde eğlenen gençler, kilise duvarına tırmanarak çıktı, alkol alıp kilise duvarının üzerinde oynamaya başladı. O anlar sokakta bulunanlar tarafından kamerayla görüntülendi, görüntüler sosyal medyada paylaşılınca oldukça tepki çekti.

Sosyal medya kullanıcıları, mesafenin ve maskenin de unutulduğu o anlara isyan etti. Hemen her gece yaşanan görüntülere Kadıköy'de yaşayan bölge sakinleri de büyük tepki gösterdi.

Kadıköy'de kilise duvarında dansa tepki yağdı

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kadıköy'deki kiliseye yapılan saygısızlığı kınadı:

"Kadıköy'de kilise duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır."

''HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER''

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Altun'un mesajı şöyle: 

"Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir."

''HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti:

"Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan Beyefendi ile görüşerek üzüntülerimi dile getirdim. Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 05.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arman Bükücüyan ile görüşerek üzüntülerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...