Tgrt Haber
24 Eylül 2023 14:25 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 15:47

Kaçak imalathaneye Jandarma baskını! Yüzlerce timsah, deve kuşu ve yılan derisi ele geçirildi

Kağıthane’de ki olay baskında deve kuşundan timsaha kadar yüzlerce hayvan derisi ele geçirildi. Dünyaca ünlü markaları taklit etmek isteyen kaçak imalathaneye ekipler müsaade etmedi.

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaçak imalathaneye Jandarma baskını! Yüzlerce timsah, deve kuşu ve yılan derisi ele geçirildi
il jandarma komutanlığı,kaçakçılık,operasyon,İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; şüpheli bir şahsın, Afrika ülkelerinden yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirttiği yabani hayvan derilerini imalathanesinde çanta ve cüzdan gibi aksesuarlara dönüştürerek haksız kazanç elde ettiği bilgisine ulaştı.

Araştırmalar sonucu hayvan derilerinin Kağıthane’de ki bir çanta imalathanesine getirildiğini öğrenen ekipler operasyon için harekete geçti. Düzenlenen baskında yurt dışından yasa dışı yollarla getirilmiş timsah, deve kuşu ve yılan derileri ve bu malzemelerden imal edilmiş çanta ile cüzdan ele geçirildi.

Timsah, deve kuşu ve yılan derileri ele geçirildi

YÜZLERCE YABANİ HAYVAN DERİSİ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda; bin 514 adet timsah derisi, 159 adet deve kuşu derisi, 42 adet yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 adet kadın çantası ile 190 adet cüzdan ele geçirildi.

Ele geçirilen yabani hayvan derileri, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilirken, yakalanan şüpheli şahıs, ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...