Tgrt Haber
01 Haziran 2021 11:16

İstanbul'da suya zam yok!

İstanbul'da İSKİ’nin zam teklifi belediye meclisinde oy birliğiyle reddedildi.

İstanbul'da suya zam yok!
istanbul,su zammı,İSKİ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) su için zam talebinde bulundu. Ancak zam talebi Meclis’ten geçmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’nin oylarıyla İSKİ’nin zam teklifi reddedildi.

İstanbul’da günlerdir İSKİ’nin zam teklifi konuşuluyordu. İSKİ yönetimi zam teklifinin %25 olduğunu açıklamıştı. AK Parti kanadı ise teklifin içerisinde gizli zam bulunduğunu ileri sürerek zam teklifinin %50 olduğunu savundu. Suya zam teklifini detayları şöyleydi;

ZAM SONRASI YENİ TARİFE NASIL OLACAK?

0 ila 15 metreküp su kullanan birinci kademe konutlar için mevcut fiyat 4.81 lira iken zam teklifiyle birlikte 6 lira olacak. 16 metreküp ve üzeri kullanım yapan ikinci kademe konutlar için mevcut fiyat 7.22 lira iken zamla birlikte 9 lira olacak.

Köy konutlarındaki fiyat tarifesi ise mevcut fiyat 1.21 lira iken zamla birlikte 1.5 lira olacak. İş yerlerinde ise mevcut fiyat 12.93 lira iken zamla birlikte 16 lira olacak. Köy iş yerlerinde ise mevcut fiyat 3.23 lira iken zam teklifi ile 4 lira olacak.

İBB'nin bağlı kuruluşu İSKİ’nin İstanbul’da suya yüzde 25 zam yapılması için hazırladığı teklif, İBB Meclisi’nde oy birliği ile reddedildi. Su tarifesi zam oranı, kasım ayı İSKİ Genel Kurulu’nda tekrar görüşülecek.

İSTANBUL'DA 9 İLÇEDE 13 SAATLİK SU KESİNTİSİ

Öte yandan İstanbul'da Sultanbeyli, Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe, Adalar ve Ümraniye ile Sancaktepe ve Üsküdar ilçelerinin bazı mahallelerine 1 Haziran'da 13 saat süreyle su verilemeyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...