Tgrt Haber
10 Mart 2022 07:47 - Güncelleme : 10 Mart 2022 15:39

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul Boğazı olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da karla mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığının 20 santime ulaştığını bildirdi. İstanbul'da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların yarın da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM) Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, 9 Mart Çarşamba İstanbul'da yüksek kesimlerde, 10 Mart Perşembe günü kent genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olacağı uyarısında bulunmuştu.

İSTANBUL'DA YARIN DA PERSONELE İDARİ İZİN

İstanbul'da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların yarın da idari izinli sayılacağı bildirildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1501898483636346880

Vali Yerlikaya, Motosiklet ve scooterların kullanımı bugün 19.00'dan sonra 2. bir karara kadar yasaklandığını açıkladı

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından sabahın erken saatlerinde İstanbul’da kar yağışı başladı. Beklenen kar yağışı Anadolu Yakası’nda Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye ve Beykoz’da, Avrupa Yakası’nda ise Silivri, Beylikdüzü, Avcılar, Taksim, Arnavutköy, Cevizlibağ, Şişli’de etkisini gösterirken kamyon ve tırların kente girişi yasaklandı. Araçlar Silivri'de durdurularak parklara yönlendirildi.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

"BAZI YERLERDE KAR KALINLIĞI 20 SANTİME ULAŞTI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bugün başlayan ve dört gün sürmesi beklenen kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Kar yağışı ve soğuk havanın 4 gün boyunca İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi gününe kadar sürecek olan soğuk havayla beraber bazı ilçelerimizde daha fazla olmak üzere kar kalınlığının yüksek sayılara ulaşacağını arkadaşlarım bana bildirdiler. 

Bugün trafik yoğunluğunun sabah saatlerinde yüzde 35'lere çıktığını gördük, en yoğun hali bu oldu. 

Vatandaşlarımızın bizimle uyumlu bir biçimde sürece dahil olmadığı takdirde İstanbul'da karla mücadelenin başarılı olma şansı olmadığını ifade etmiştim. Bu bakımdan bizimle uyumlu bir süreç yürüten 16 milyon İstanbullu hemşerimize teşekkür ediyorum.

Biz şu anda 4 günlük zaman diliminin başlangıcındayız. Yarının akşam saatlerini daha şiddetli beklediğimizi ifade edelim. 

Vatandaşlarımız trafiği açık görüp özel araçlarıyla sahaya çıkma gibi bir davranışta lütfen bulunmasınlar.

Kuzeyde ve batıda şu an kar yağışı daha etkili. Kar kalınlığı şu an Arnavutköy'de 20, Kavacık'ta 15, Çatalca'da 7 ila 10 santim arasına ulaşmış durumda. İstanbul Havaliman'ında da 4-5 santim oluşmuş durumda. Cuma ve sonraki günlerde görülecek kar yağışında özellikle Anadolu Yakası'nda Çekmeköy, Pendik, Kartal bölümlerinde 20 ila 40 santime ulaşabileceğini meteorolojiden arkadaşlarım bize ilettiler. Bu tahminlere baktığımızda yurttaşlarımızın çok tedbirli olması gerekiyor"

TIR VE KAMYONLARIN İSTANBUL'A GİRİŞİNE KONTROLLÜ OLARAK İZİN VERİLİYOR

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a gelen tır ve kamyonların şehre girişine izin verilmiyordu.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

Bugün alınan yeni karar ile Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden tır ve kamyonların şehre girişine kontrollü olarak izin verilmeye başlandı. Kararın ardından Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy mevkiinde hem Ankara hem de Edirne istikametinde tırların seyrettiği görüldü.

YOLLARDAKİ SON DURUM

İSTANBUL BOĞAZI KAPATILDI

İstanbul Boğazı saat 07.20 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. Boğazda görüş mesafesi yarım milin altına düştü.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

Şişli’de yollar ve üst geçit karla kaplandı. Karla kaplanan yolda araçlar zor anlar yaşadı. Sabah işlerine gitmeye çalışan vatandaşların ise yağışa karşı hazırlıklı oldukları görüldü.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı
Şişli

KAR YAĞIŞI KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. İlk kaza, sabah saatlerinde Avcılar gişelerde meydana geldi. Karlı yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği 34 RV 2772 plakalı kamyonet, Avcılar'da gişeye çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücünün yanında oturan kişi araçta sıkıştı. Kaza nedeniyle gişe kapanırken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaralıyı sıkıştığı yerden çıkardı. Yaralı sürücü ve araçtan çıkarılan yaralı arkadaşı, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

İETT OTOBÜSÜ KALDIRIMA ÇARPTI

İkinci kaza ise Esenyurt Ozanlar Caddesi'nde meydana geldi. Seyir halindeki 34 NT 1838 plakalı İETT otobüsü, karın etkisiyle kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Kazanın ardından yol kapanırken, otobüste bulunan yolcular kısa süreli panik yaşadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada otobüsten indirilen yolcular başka bir otobüsle yollarına devam etti.

HARAMİDERE'DE METROBÜS KAZASI: 4 YARALI

Haramidere metrobüs durağında meydana gelen olayda, karın etkisiyle kayganlaşan yolda duramayan metrobüs, yolcu indiren başka bir metrobüse arkadan çarptı. Kazaya neden olan metrobüsteki 4 yolcu yaralandı.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı

Metrobüs hattında kısa süreli yoğunluk oluşurken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazada hasar gören metrobüslerin olay yerinden kaldırılmasının ardından seferler normale döndü.

SİLİVRİ'DE YOĞUN KAR

Silivri’de yağan yoğun kar dakikalar içinde her yeri beyaza bürüdü. Silivri’de Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, dakikalar içinde her yeri beyaz bürüdü. Tipi şeklinde yağan kar ise sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışının pazartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı
Silivri

Zeytinburnu Cevizlibağ'da kar yağışı kısa süreyle etkili oldu. Aniden bastıran yağış kameralara yansıdı. İstanbul trafiğinin en yoğun noktalarından biri olan Cevizlibağ'da aniden bastıran kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. E-5 Karayolu'nda trafik akışının sorunsuz devam ettiği, vatandaşların toplu araçlarını taşıma tercih ettiği görüldü. Vatandaşlar kar yağışı altında işlerine gitmek için metrobüs duraklarına gitmeye çalıştı. Aniden bastıran kar kameralara yansıdı.

ÇATALCA BEYAZA BÜRÜNDÜ

CEVİZLİBAĞ'DA KAR YAĞIŞI 

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı
Cevizlibağ

Anadolu Yakası'nda yüksek kesimlerinin yanı sıra kent merkezinde de kar yağışı etkisini gösteriyor. Yağış nedeniyle Çamlıca Tepesi ve binaların çatıları, yollar beyaza büründü. Çamlıca tepesinden boğaz yönüne yoğun sisin olduğu görüldü.

ÇAMLICA TEPESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı
Çamlıca Tepesi

TAKSİM'DE BEYAZ MANZARA

İstanbul'da beklenen kar yağışının etkisini artırmasıyla Taksim beyaza büründü. Sabah saatlerinden itibaren etkisini iyice artırdı. Sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar karla karşılaştı. Taksim'de de aynı manzara vardı. Taksim Meydanı karın etkisiyle beyaza büründü.

Son dakika: İstanbul beyaza büründü: Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20 santime ulaştı
Taksim Meydanı

TIR VE KAMYONLARA KENTE GİRİŞ YASAĞI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen kar yağışı nedeniyle 10 Mart Perşembe günü saat 04.00’ten itibaren tır ve kamyonların kente girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "KarlaMücadele" etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Meteorolojiden alınan son verilere göre, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden tır ve kamyonların ilimize girişine 10 Mart Perşembe günü 04.00'ten itibaren izin verilmeyecektir. Hareket halindeki tır ve kamyonların bulundukları yere en yakın park alanı ya da otoyol hizmet tesislerinde beklemeleri gerekmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...