Tgrt Haber
09 Mart 2023 09:43 - Güncelleme : 09 Mart 2023 11:11

İstanbul ve Ankara’da FETÖ operasyonu: ByLock kullanan yöneticiler gözaltında

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'ye yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlar sonucu örgütün gizli haberleşme ağı ByLock kullanan, kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan sözde yöneticilerin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul ve Ankara’da FETÖ operasyonu: ByLock kullanan yöneticiler gözaltında
fetö,istanbul,ankara,operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Aralarında örgütün kripto yöneticilerinin de olduğu çok sayıda şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube polisi, FETÖ/PDY’nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik dün yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Emniyet güçlerince örgüte yönelik yürütülen çalışmalarda, gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen, örgütün bölge yapılanması içerisinde ‘yönetici‘ pozisyonunda bulunan, kapatılan Bank Asya’da hesaplarının bulunduğu anlaşılan, FETÖ içerisinde askeri okullara öğrenci hazırlayan, soruları dağıtan ve örgütsel iletişime uygun ankesör/büfe üzerinden irtibatı bulunan yeni şüpheliler tespit edildi.

EŞ ZAMANLI BASKIN: 11 GÖZALTI

Yürütülen soruşturma çerçevesinde yapılan teknik ve fiziki takibin ardından dün İstanbul ve Ankara’da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, aralarında geçmişte yer aldıkları kamu kurumlarından ihraç edilen kişilerin de bulunduğu toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu.

Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyete götürüldüğü ve burada başlatılan tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...