Tgrt Haber

İstanbul sular altında

18 Temmuz 2017 10:32
İstanbul sular altında
istanbul,sel

İstanbul'da gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30'da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var. Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul'da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı. AKOM ve İstanbul Valiliği sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. Valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından, günün son dakikalarında İstanbul'da yağmur başladı. Gece boyu İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan yağmur sabah saatlerine şiddetini iyice arttırarak kentin tamamını etksini altına aldı. İstanbul şu sıralarda son yılların en yağışlı günlerinden birini geçiriyor.

METROBÜSLER, METRO, DURAKLAR... SU BASTI

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.  Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

İstanbul sular altında

Üsküdar'da çekildiği belirtilen ve DHA whatsapp hattına ulaştırılan görüntüde su dolan yolda bir kişinin yüzerek işyerine ulaşmaya çalıştığı görülüyor.

AVRASYA TÜNELİ BİR SÜRE KAPANDI

İBB Trafik Rayosu, Avrasya Tünel Anadolu-Avrupa yönünün olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle kapandığını açıkladı. Yaklaşık 30 dakika sonra tünel açıldı.

İstanbul sular altında

YOLLAR SULAR ALTINDA

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollar sular altında kaldı. Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor, trafikte aksamalar yaşanıyor. Özellikle alt geçitlerin sular altında kalması nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı.

Üsküdar'da çekildiği belirtilen ve DHA whatsapp hattına ulaştırılan görüntüde su dolan yolda bir kişinin yüzerek işyerine ulaşmaya çalıştığı görülüyor.

METRO İSTASYONLARINI DA SU BASTI

Metro durakları ve metrobüs yolları da sağanak yağışın getirdiği taşkınlardan etkilendi. Yollar adeta göle dönerken, metro duraklarının içleri ve metrobüs yolu da adeta göle döndü. Birçok metro seferi de yoğun yağıştan dolayı iptal edildi.

İstanbul sular altında

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra ve yarın (bugün) İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İstanbul sular altında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...