Tgrt Haber
08 Haziran 2022 10:20 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 11:56

Babanın ifadesiyle mahkeme salonu buz kesti! İşkenceden hayatını kaybeden Hayat bebek bir kez daha öldü

Solunum sıkıntısı gerekçesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ve yapılan otopsi raporunda sistematik şekilde işkenceye maruz kaldığı ortaya çıkan 1 yaşındaki Hayat Neccar bebeğin davasında, babanın ifadesiyle mahkeme salonu buz kesti.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Mahkeme, işkenceden ölen Hayat bebeğin haklarının temsil edebilmesi için temsil kayyumu atanmasını istedi.
istanbul,işkence
Mahkeme, işkenceden ölen Hayat bebeğin haklarının temsil edebilmesi için temsil kayyumu atanmasını istedi.

Solunum sıkıntısı çeken 1 yaşındaki Hayat Neccar bebek, yaklaşık 2 yıl önce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Savcılık sistematik şekilde evladını öldürdüğü gerekçesiyle bebeğin annesine dava açarken babanın mahkeme salonunda verdiği ifade kan dondurdu. Mahkeme, hatırasına bile sahip çıkılmayan Hayat bebeğin haklarının temsil edebilmesi için temsil kayyumu atanmasını istedi.

İstanbul Sancaktepe'de 27 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen olayda, solunum sıkıntısı çeken 1 yaşındaki Hayat Neccar isimli bebek, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Görünürde solunum sıkıntısı çeken, Vala Bekri ve babası Ali Neccar çiftinin en küçük çocuğu Hayat bebeğin sürekli darp edildiği ve bu nedenle yaşam mücadelesini kaybettiği ortaya çıktı.

“MORLUKLAR GÖRÜNMESİN DİYE…”

İfadesine başvurulan Hayat bebeğin kardeşi, "Annem bebeği kucaklayıp havaya kaldırdı, o sırada düşmüş olabilir" derken Türkiye’nin gündemine oturan bebek cinayetinde cani anne ise kızını sevmediğini söyleyerek, "Kendimi kaybettiğimde bilinçsiz şekilde çocuğumu çimdikleyip ısırıyordum. Morlukları görünmesin diye uzun giysiler giydiriyordum" itirafında bulundu.

Kan donduran ifadesinin ardından anne tutuklandı. Savcılık "Öz kızını fiziksel istismara maruz bırakıp, sistematik bir şekilde darp ederek öldürdü" diyerek o anne hakkında 'kendini savunamayacak alt soyunu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

SUÇU 2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNA ATTI

Hakim karşısına çıkan anne ilk ifadesinin aksine, "Ben kesinlikle kızım Hayat Neccar'a bir şey yapmadım. Diğer çocuklarımdan daha çok kendisini seviyordum, dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, minik bebeğin sistematik işkenceye maruz kaldığına dair raporları sordu.

Anne Vala Bekri ise bu durumda 2 yaşındaki çocuğuna suçu atarak, "Hayat'ın ölümünden 3 ay önce oğlum Hayat'ın üstüne çıkıp zıpladı. Arada da vuruyordu. Bu sebepten olmuş olabilir" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme başkanı bir kez de Hayat'ın vücudundaki yaraların ve otopsi raporundaki ölüm nedeni olan beyin kanaması ve bağırsak yırtılmasının nasıl oluştuğunu sordu. Anne Bekri, "Ben kesinlikle vurmadım. Yaraların nasıl oluştuğunu bilmiyorum" dedi.

BABA ŞİKAYETÇİ BİLE OLMADI

Tanık olarak dinlenen baba Ali Neccar ise skandal bir beyana imza atarak eşinden şikayetçi olmadığını dile getirdi. "Eşimin Hayat'a yönelik herhangi bir saldırısını görmedim. Çocuğumun vurduğunu görmüştüm" diye konuştu.

Bu ifadenin ardından mahkeme, sanığın hayatını kaybeden Hayat bebeğin annesi olması, babasının da şikayetçi olmaması nedeniyle temsil kayyumu atanması hususunda Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katılma talebinin kabulüne hükmeden mahkeme, sanık annenin düşünsel yapısı yönünden psikolog ve psikiyatristlerden oluşan bilirkişilerce rapor aldırılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...