Tgrt Haber
06 Nisan 2023 00:19 - Güncelleme : 06 Nisan 2023 00:40

Türkiye Mescid-i Aksa için ayakta! Binlerce kişi İsrail zulmünü Fatih Camii’nde protesto etti

İşgalci İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın Fatih Camii avlusunda binlerce kişi taradından protesto edildi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye ve Filistin bayraklarının açıldığı protestoda işgalci İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
fatih cami,mescidi aksa

İşgalci İsrail tarafında Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskın Fatih Camii avlusunda on binlerce kişi tarafından protesto edildi. Teravih namazının ardından toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar attı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gösteride Türkiye ve Filistin bayrakları da açıldı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA TEPKİ

İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına Türkiye'nin dört bir yanından da tepki yağdı. Eskişehir'de, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları kınandı.

Eskişehir'de Mahmut Sami Ramazanoğlu Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Diyarbakır, Bingöl ve Batman'da da İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları kınandı.

Diyarbakır'da Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami, Bingöl'de Ulucami önünde; Batman'da da Gülistan Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği protesto gösterilerinde, "Kahrolsun İsrail", "Kudüs'e selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...