Tgrt Haber

HDP İl Başkanı gözaltına alındı! PKK'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon: 30 gözaltı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Ekim 2023 11:08 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 11:21
HDP İl Başkanı gözaltına alındı! PKK'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına operasyon: 30 gözaltı
PKK,hdp,operasyon

PKK'nın 'cezaevi dış koordinasyon' yapılanmasına düzenlenen operasyonda HDP Kocaeli İl Başkanı gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonda 30 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı operasyonları hız kesmeden devam ediyor.Terör örgütü PKK/KCK'nın cezaevi dış koordinasyon yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla hareket ettikleri tespit edilen şüpheliler, Kocaeli merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

HDP İL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo ile yazar Ayşe Berktay'ın da bulunduğu bildirildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağladıklarını, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla 'terör örgütü cezaevi dış koordinasyon' yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti.

Terör örgütü PKK'ya 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

10 İLDE OPERASYON!

Kocaeli merkezli olarak İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı'da bugün düzenlenen eş zamanlı operasyonda 30 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015'te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat'ın da bulunduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...