Tgrt Haber
14 Şubat 2023 13:59 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 15:36

Son dakika: Hatay'da 202 saat sonra film gibi enkazdan kurtuluş! Kepçe operatörü fark etti, Emine öğretmen çöken binadan çıkartıldı

Son dakika haberi: Türkiye nefesini tuttu, deprem bölgesindeki enkazlardan gelecek olan iyi haberi bekliyor. Hatay'ın Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi Çiper Apartmanı’nda iş makinesi enkaz çalışma sırasında canlı birisi olduğunu fark etti. Bunun üzerine durum 911 arama kurtarma ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler 26 yaşındaki Emine Akgül isimli vatandaşı 202 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkardı. Depremin 9'uncu gününde çıkartılan genç kadının sağlık durumunun ağır olduğu ve yarı baygın bir şekilde ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
hatay,deprem,enkaz

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesindeki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı.Binlerce binanın yıkıldığı bölgede arama kurtarma faaliyetleri facianın 9'uncu gününde sürüyor.  Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 20 yaşındaki Abdülbaki Yeninar depremin 198. saatte 8 katlı Pınar apartmanının enkazından sağ olarak çıkartıldı. Türkiye bu haberler umutlu bekleyişini sürdürürken aynı dakikalarda bu sefer Adıyaman'da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'in enkazdan kurtarıldı.

202 SAAT SONRA GELEN UMUT

Ekiplerin zamanla yarıştığı enkazlardan bir kurtuluş hikayesi daha geldi. Hatay'ın Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir enkazdan, depremin 202. saatinde sevindiren haber geldi.  Çiper Apartmanı’nda iş makinesinde bir çalışan enkaz çalışması sırasında canlı birisi olduğu fark etti.  Bunun üzerine durum 911 arama kurtarma ekiplerine bildirdildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler 26 yaşındaki öğretmen olduğu belirtilen Emine Akgül isimli kadını enkaz arasından çıkardı. Ağır yaralı ve yarı baygın olduğu söylenilen Akgül ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

"KEPÇECİ FARK ETTİ"

911 Arama Kurtarma ekibi başkanı Mustafa Gürsoy, “Kepçeci kardeşimiz durumu fark edince ekiplere haber verdi. Etraftaki herkes de yardımcı oldu, sağ olsunlar hep birlikte enkaz altında kalan kızımızı sedyeye koyduk. Sedyeye koyarken hissettik, ayakları soğuktu. Soğumaya başlamıştı ama bilinci yerindeydi. Allah’a şükürler olsun. Böyle şeyler bizim umudumuz oluyor” dedi. 911 ekibi üyesi Zişan Köşe ise yaşananları anlatarak, “Bize ihbar geldiği andan itibaren ekip olarak intikal ettik. Gerekli çalışmaları diğer ekiplerle koordine olarak vatandaşımızı canlı bir şekilde sağ salim çıkardık” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...