Tgrt Haber
15 Temmuz 2023 10:37 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 10:51

Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir verdiği destansı mücadeleyle tarih yazdı.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir
15 Temmuz,Ömer Halisdemir,şehit,darbe

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminde kahramanların acısı tazeliğini koruyor. Üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, canı pahasına vatanını koruyan şehitler, milyonlar tarafından anılmaya devam ediliyor. Özellikle bir şehit var ki, şehadete yürüyüşü ile milletin yüreğine dokunup göğüs kabarttı. O isim de şehit Ömer Halisdemir.

Şehit Ömer Halisdemir

MİLLETİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN KURŞUN

Darbe girişiminin seyri, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda değişti. O gece, darbeci General Semih Terzi ve beraberindekiler, ordunun en kritik karargâhlarından biri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek üzere harekete geçti. Durumdan haberdar olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, komutanlıkta nöbetçi olan Ömer Halisdemir’i aradı; “Namus senin namusun, namusuna sahip çık, gerekirse şehit ol” dedi. Ömer Halisdemir, bir an olsun tereddüt etmedi; 15 Temmuz’da Türk milletinin kaderini değiştiren kurşunu sıkarak Komutanlığa gelen darbeci Semih Terzi’yi etkisiz hale getirdi.

Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir

Şehadet uğruna görevini yerine getiren şehit Halisdemir, darbeciler tarafından 30 kurşunla olay yerinde şehit edildi. Şehit Halisdemir’in canı pahasına gösterdiği kahramanlık, direnişin sembolü oldu.

Semih Terzi'nin öldürülmesi, darbenin seyrini büyük ölçüde değiştirdi. Ömer Halisdemir'in gösterdiği bu kahramanlık darbenin ardından ortaya çıktı. Halisdemir'i şehit eden teröristler yakalanıp tutuklandı. Demokrasi kahramanının adı, o geceden sonra 251 bebeğe verildi. Halisdemir'in adı bu topraklarda yetişen sayısız kahramanlarla anılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...